Mala ju mať už dávno, avšak radšej neskôr ako nikdy.

Smart hodinky so systémom Wear OS sa v posledných mesiacoch dočkali viacerých pozitívnych noviniek. Pribudli nové aplikácie, vďaka ktorým sú hodinky užitočnejšie, a na trhu sa objavuje čoraz viac zariadení od rôznych výrobcov. Medzi najvýznamnejšie nové hodinky patria cenovo dostupné Xiaomi Watch 2 či OnePlus Watch 2, ktoré ponúkajú úplne novú technológiu na predĺženie výdrže v rámci platformy Wear OS.

Medzi pozitívne novinky sa radí aj najnovšia aktualizácia aplikácie Peňaženka Google. Tá je vo Wear OS hodinkách predinštalovaná a umožňuje bezkontaktné platenie. Bohužiaľ, ďalšie funkcie tejto aplikácie, ako je zobrazovanie vernostných kariet, vo verzii pre smart hodinky chýbali. Doteraz.

Google na výstave MWC 2024 oficiálne oznámil, že Peňaženka Google pre Wear OS hodinky konečne umožňuje synchronizovanie vernostných kariet a lístkov, ktoré máte uložené v peňaženke vo vašom Android smartfóne. Prvé informácie o tejto funkcii sa objavili koncom roka 2023 a môžeme potvrdiť, že nová funkcia je od konca februára 2024 dostupná pre širokú verejnosť.

Na to, aby ste mohli synchronizovať karty a lístky medzi Peňaženkou Google vo vašom telefóne a smart hodinkami, je potrebné mať hodinky so systémom Wear OS 3.5, resp. s novšou verziou. Aplikácia v hodinkách a telefóne musí byť zaktualizovaná na najnovšiu verziu – v prípade hodiniek je to verzia 23.46.x a vyššia.

Pokiaľ tieto podmienky spĺňate, stačí otvoriť Peňaženku Google v telefóne a na hodinkách. Na oboch zariadeniach by ste mali vidieť tie isté vernostné karty a lístky. Do peňaženky si môžete uložiť okrem vernostných kariet aj lístky a iné karty s čiarovým alebo QR kódom (napríklad letenky), ktoré si odfotíte telefónom. Detailnejšie som o tom písal v samostatnom článku TU.

Pokiaľ sa karta po pridaní do telefónu nezobrazuje v inteligentných hodinkách, môže to byť spôsobené napríklad tým, že hodinky nie sú pripojené k internetu ani mobilným dátam. Skontrolujte teda pripojenie do internetu. Takisto platí, že karty s vypršanou platnosťou sa vo Wear OS hodinkách nezobrazujú.

Ďalšie informácie o synchronizovaní kariet medzi smartfónom a hodinkami nájdete priamo na webe Googlu, TU.

Zdroj: vlastné, Google (1, 2)

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit