Nabije aj Apple Watch, aj iPhone.

Apple Watch patria medzi najobľúbenejšie a najpredávanejšie smart hodinky na svete. Ponúkajú skvelé inteligentné funkcie, prvotriedne prepojenie s iPhonom, kvalitné senzory a fitnes funkcie, ktoré bohato postačujú mnohým používateľom. Ich jediným nedostatkom je obmedzená výdrž batérie, kvôli ktorej je potrebné hodinky nabíjať prakticky každý deň.

Nabíjanie doma či v práci nie je problém, avšak na cestách môže byť situácia o niečo horšia. Výborným riešením je Belkin BoostCharge Pro powerbanka pre Apple Watch. Tá okrem tradičného USB-C portu obsahuje zabudovanú rýchlu nabíjačku pre Apple Watch, čiže pre účely nabíjania hodiniek od Applu nepotrebujete už nič ďalšie.

Rýchlosť nabíjania hodiniek pomocou powerbanky značky Belkin som testoval viackrát. Powerbanka nabila hodinky Apple Watch Ultra 2 zo 42 % na 89 % v priebehu 40 minút, čo zodpovedá aj mojej skúsenosti z používania pribalenej rýchlej nabíjačky od Applu.

Belkin BoostCharge Pro powerbanka pre Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Belkin BoostCharge Pro powerbanka pre Apple Watch má kapacitu 10000 mAh, 20 W USB-C port a zabudovanú rýchlu nabíjačku pre Apple Watch

Ponúka najrýchlejšie nabíjanie hodiniek Apple Watch na cestách

Zároveň ide o najrýchlejší spôsob nabíjania hodiniek Apple Watch pomocou powerbanky alebo cestovnej nabíjačky, s ktorým som sa doteraz stretol. Okrem powerbanky od Belkinu som testoval aj cestovnú nabíjačku Ugreen MFi for Apple Watch s USB-C konektorom (jej pôvodnú verziu, na jej zlepšenú novšiu verziu s rýchlejším nabíjaním aktuálne čakám) a nabíjačku Hellomaco GO 2 Apple Watch Fast Charger.

Pomocou zabudovanej nabíjačky pre Apple Watch je možné nabíjať aj slúchadlá AirPods Pro 2. generácie. Dôležitá informácia je, že nabíjanie pomocou zabudovanej nabíjačky je potrebné aktivovať stlačením tlačidla. Nestačí teda iba položiť hodinky na nabíjačku.

Belkin BoostCharge Pro powerbanka pre Apple Watch má kapacitu 10000 mAh, čiže okrem Apple Watch nabije aj iPhone a to viac ako jedenkrát. Súčasťou balenia je USB-C kábel. Integrovaný USB-C port má vstupný a výstupný výkon na úrovni 20 W. Praktické je, že powerbanku môžete nabíjať cez USB-C port a súčasne môžete bezdrôtovo nabíjať Apple Watch.

Powerbanka má rozmery 136,5 × 56 × 28,7 mm a hmotnosť 240 gramov.

Belkin BoostCharge Pro powerbanka pre Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Belkin BoostCharge Pro powerbanka pre Apple Watch: Nabíjanie hodiniek je potrebné aktivovať stlačením tlačidla

Verdikt

Belkin BoostCharge Pro powerbanka pre Apple Watch je výborná powerbanka, ktorá ponúka najrýchlejšie nabíjanie hodiniek Apple Watch na cestách a zároveň udrží pri živote aj váš iPhone. Powerbanka je o niečo väčšia v porovnaní s externými batériami s rovnako veľkou kapacitou, avšak to je dané zabudovanou nabíjačkou pre Apple Watch, ktorá zaberá extra miesto.

Výhodou powerbanky od Belkinu je jej praktickosť. Hoci nie je najkompaktnejšia na trhu, na cestách vás určite nenechá bez energie – či už ide o Apple Watch alebo iPhone. Z hľadiska cestovania nahradí aj samostatnú cestovnú nabíjačku s rýchlym nabíjaním hodiniek Applu.

Pokiaľ preferujete čo najkompaktnejšie riešenie na cesty, alternatívou môže byť kombinácia powerbanky Anker Nano Power Bank 22.5W s 5000 mAh kapacitou a novšej a rýchlejšej verzie cestovnej nabíjačky Ugreen MFi for Apple Watch s USB-C konektorom. V jej prípade zatiaľ neviem posúdiť rýchlosť nabíjania.

TIP REDAKCIE

Cena: 99 eur

Zapožičal: Belkin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit