Určené budú pre ľudí, ktorí to so športom myslia vážne.

Na Slovensku sa pri inteligentných hodinkách najviac skloňujú značky Garmin, Apple alebo Samsung. Športovcom samozrejme neunikli ani značky ako napríklad Suunto a COROS, avšak pevné miesto medzi športtestermi má aj Polar. Táto značka má svoje pevné miesto predovšetkým v bežeckej komunite, pričom nezabúda ani na fitness. Zatiaľ poslednými hodinkami, ktorými sa spoločnosť zviditeľnila, bol model Polar Ignite 3. Tieto hodinky sa však na trhu objavili ešte koncom roka 2022, čiže je najvyšší čas, aby Polar predstavil niečo nové.

Iba pred pár hodinami sa na internete začali objavovať upútavky na predstavenie nových hodiniek z produkcie spoločnosti Polar. Upútavky samozrejme obsahovali aj dátum 11. októbra 2023, čo znamená, že už budúcu stredu spoločnosť predstaví novinku, ktorá je pre spoločnosť veľmi dôležitá. Viaceré úniky pritom naznačujú, že by malo ísť o model Vantage V3.

Hoci sa na oficiálnej stránke spoločnosti Polar nachádza iba silueta hodiniek, tak na základe sloganov „Každý športovec má sen“, a „Toto je ono“, sa zdá, že cieľom Polaru je odhaliť hodinky, ktoré budú zamerané na ľudí, ktorí to s tréningom myslia vážne. Na vyhradenej stránke sa dokonca môžete zaregistrovať, aby vám ohľadom uvedenia nových hodiniek nič dôležité neuniklo. Je to aj preto, že práve séria Vantage obsahuje vlajkové modely značky Polar.

Očakáva sa, že Polar Vantage V3 ponúkne celý rad pokročilých metrík vďaka novej technológii s názvom Polar Elixir so sadou pokročilých biosenzorov. To znamená, že hodinky by mali byť schopné merať tep pomocou OHR senzoru novej generácie, vrátane EKG, SpO2 a teploty kože. Hodinky by vraj mali do svojej výbavy dostať 1,39-palcový AMOLED displej s vysokou hustotou pixelov až 462 ppi. Displej by mal byť chránený zakriveným sklom Gorilla Glass 3.

Okrem vzhľadu je pre športovcov dôležitá aj výdrž batérie. Pri hodinkách Vantage 3 by sa mal tréningový čas pohybovať niekde a úrovni 53 hodín, pričom maximálna výdrž batérie sa očakáva na úrovni približne 6 dní. Vo výbave hodiniek by sa mali dokonca objaviť aj offline mapy, čo je jedna z dôležitých súčastí výbavy, ktorú nedávno doplnilo aj Suunto do nových hodiniek Vertical. Nie je preto prekvapením, že aj Polar prvýkrát siahol po tejto “povinnej výbave” vlajkových hodiniek roka 2023.

Na druhej strane je potrebné tieto parametre brať s rezervou, pretože stále ide iba o úniky. Očakáva, že Polar by mohol budúci týždeň predstaviť aj nový rad príslušenstva alebo dokonca softvérovú platformu zameranú na optimalizáciu športového výkonu, ako aj nové partnerstvá s inými technologickými spoločnosťami.

Zdroj: GadgetsAndWereables

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.