Nazývať by sa mali Polar Grit X2 Pro.

Doplnené 14. marca 2024: Oficiálne predstavenie hodiniek je pravdepodobne otázkou niekoľkých dní. Na diskusnej stránke reddit sa objavilo krátke promo video, ktoré zobrazuje nové hodinky v celej kráse:

Pôvodný článok 8. marca 2024: Známy výrobca športových hodiniek, spoločnosť Polar, pripravuje novú generáciu odolných hodiniek Grit X. Naznačuje to upútavka na oficiálnom webe výrobcu, ktorá tvrdí, že Polar čoskoro predstaví „tie najdrsnejšie hodinky, aké kedy vyrobil“.

Polar nešpecifikuje ďalšie detaily, avšak pri pohľade na upútavku je zrejmé, že nové hodinky budú nástupcom modelu Polar Grit X, resp. Grit X Pro. Hodinky Grit X prišli na trh v apríli 2020 a ide o odolné zariadenie, ktoré predstavuje alternatívu k obľúbeným hodinkám Garmin Fénix.

Rýchle googlenie prezradilo, že hodinky s názvom Polar Grit X2 Pro už do svojho portfólia zaradil iránsky obchod garminstore.ir. Ten tvrdí, že nové hodinky budú mať 48 mm veľkosť a ponúknu 1,39-palcový AMOLED displej so zafírovým ochranným sklíčkom a rozlíšením 454 × 454 pixelov.

Polar Grit X2 ProZdroj: Polar
Polar Grit X2 Pro

Hodinky by mali mať konštrukciu z ocele a titánu, pričom hmotnosť bude 79 gramov v prípade oceľovej verzie a 64 gramov v prípade titánovej verzie. K dispozícii by mali byť dve farebné verzie oceľového modelu a jeden titánový model. Odolnosť voči vode by mala byť v oboch prípadoch na úrovni 10 ATM. Grit X2 Pro by mali ponúkať aj 32 GB úložisko a podporu pre offline mapy.

Výdrž batérie by sa mala pohybovať na úrovni 10 dní bežného používania (túto výdrž potvrdzuje aj oficiálne video), resp. až 47 hodín záznamu GPS. So zapnutým always-on displejom sa výdrž kontinuálneho GPS záznamu zníži na 25 hodín. V režime šetrenia energie dosahuje výdrž monitorovania aktivity až 140 hodín.

Polar Grit X2 Pro dostanú do výbavy aj optický senzor tepu Polar Elixir, ktorý debutoval v hodinkách Polar Vantage V3. Tento senzor meria srdcový tep, saturáciu krvi kyslíkom, teplotu pokožky a ponúka aj funkciu merania EKG.

Pri pohľade na dostupné informácie sa zdá, že Polar Grit X2 Pro budú v podstate prezlečené hodinky Polar Vantage V3 vo výrazne odolnejšej konštrukcii. Počkajme si však na ich oficiálne predstavenie, Polar nás možnože niečím ešte prekvapí.

Zdroj: Polar, garminstore.ir, reddit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit