Polar predstavil novú vlajkovú loď medzi odolnými hodinkami.

Polar oficiálne oznámil nástupcu modelu Polar Grit X a Grit X Pro – hodinky Polar Grit X2 Pro. Tie prinášajú viaceré technológie, s ktorými prišiel na trh model Polar Vantage V3 koncom minulého roka. Grit X2 Pro však dostali do výbavy odolnejšie šasi a niekoľko zlepšení.

Grit X2 Pro majú rozmery 48,6 × 48,6 × 13,4 mm a hmotnosť 79 gramov v prípade oceľovej verzie a 64 gramov v prípade titánovej verzie. Obe verzie hodiniek ponúkajú 1,39-palcový AMOLED displej so zafírovým ochranným sklíčkom a rozlíšením 454 × 454 pixelov.

Podobne ako ostatné odolné hodinky na trhu, aj Polar Grit X2 Pro spĺňajú štandardy vojenskej odolnosti MIL-STD-810H a majú odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM. Hodinky dokážu fungovať pri teplotách od -20 do 50 °C.

Polar Grit X2 ProZdroj: Polar
Polar Grit X2 Pro

Offline mapy a navigačné funkcie

Polar Grit X2 Pro využívajú optický senzor tepu Polar Elixir, ktorý debutoval v hodinkách Polar Vantage V3. Tento senzor meria srdcový tep (4. generácia senzora tepu), saturáciu krvi kyslíkom, teplotu pokožky počas noci a ponúka aj meranie EKG.

Grit X2 Pro majú vo výbave dvojpásmové GPS s novým dizajnom antény pre lepší príjem signálu. K dispozícii je tiež 32 GB úložisko a predinštalované offline mapy Európy a Severnej Ameriky. Polar uvádza, že mapy obsahujú detaily budov, parkov, hlavných cestných sietí, ulíc a vodných tokov. Používatelia si môžu bezplatne stiahnuť podrobnejšie mapy s vrstevnicami a ďalšie regióny v službe Polar Flow.

Novinkou je kompletný balík navigačných funkcií vrátane už spomenutých topografických máp, novej Breadcrumbs navigácie a turn-by-turn navigácie, ktorá využíva službu Komoot. K dispozícii je aj synchronizácia trás so službou Strava.

Polar Grit X2 ProZdroj: Polar
Polar Grit X2 Pro

V predaji od 3. apríla, cena od 749,90 eur

Výdrž batérie dosahuje 10 dní bežného používania, resp. až 43 hodín záznamu GPS. V režime šetrenia energie dosahuje výdrž monitorovania aktivity až 140 hodín.

Polar Grit X2 Pro sa začnú predávať od 3. apríla 2024 za cenu 749,90 eur (oceľová verzia), resp. za 869,90 eur (titánová verzia).

Zdroj: Polar

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit