Cena samotného prsteňa by sa mala pohybovať na úrovni 300 až 350 dolárov.

Inteligentné prstene predstavujú nový segment nositeľnej elektroniky, ktorý sa v posledných mesiacoch teší rastúcej popularite. Dôvodom je fakt, že na trh prichádza čoraz viac prsteňov a takisto skutočnosť, že svoj prsteň Galaxy Ring nedávno oznámil aj Samsung. Vďaka tomu sa na tieto zariadenia upriamila oveľa väčšia pozornosť, ako tomu bolo doteraz.

Pokiaľ čítate o inteligentnom prsteni prvýkrát, ide o zariadenie, ktoré analyzuje váš spánok, meria srdcový tep, variabilitu srdcového tepu, teplotu pokožky a dýchanie a na základe toho vyhodnocuje, ako dobre ste zregenerovali počas spánku. Ide teda o zariadenia, ktoré sú určené primárne na monitorovanie zdravia.

Inteligentné prstene možno rozdeliť do dvoch základných kategórií – na tie, ktoré ponúkajú voliteľné predplatné a na tie, ktoré predplatné nevyžadujú. Pokiaľ prsteň ponúka predplatné, znamená to, že okrem kúpy samotného prsteňa musíte platiť mesačný poplatok za to, aby ste využili jeho potenciál naplno.

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

300 až 350 dolárov a predplatné za menej ako 10 dolárov

Príkladom je Oura Ring, čo je najznámejší a najstarší smart prsteň na trhu. Ten vyžaduje predplatné vo výške 5,99 eur mesačne, aby vám dal podrobnejšiu spätnú väzbu a zobrazil všetky dáta. Prsteň môžete síce používať aj bez predplatného, avšak v takom prípade dostanete iba základné údaje a jeho prínos je diskutabilný.

Zdá sa, že cestou predplatného sa plánuje vydať aj Samsung. Tvrdí to leaker Yogesh Brar, ktorý zverejnil na sociálnej X informáciu o americkej cene prsteňa. Galaxy Ring by sa mal predávať za 300 až 350 amerických dolárov. Brar následne pre portál Android Authority uviedol, že Galaxy Ring tiež ponúkne predplatné vo výške „menej ako 10 dolárov“ mesačne.

Nakoľko ide o špekulácie, rozhodnutie, či bude Samsung Galaxy Ring ponúkať predplatné alebo nie, sa ešte môže zmeniť. Takisto je otázne, či bude Samsung ponúkať predplatné vo všetkých krajinách a najmä to, aké funkcie a dáta budú prípadné predplatné vyžadovať.

Smart prstene bez predplatného, ktorého kúpite aj na Slovensku

Pre porovnanie, prsteň Oura Ring nemá zmysel používať bez predplatného. Predplatné však ponúka aj Fitbit a v jeho prípade sú zariadenia dobre použiteľné aj bez platenia mesačného poplatku.

Ak by ste si chceli kúpiť inteligentný prsteň, ktorý nevyžaduje predplatné, do pozornosti dávam prsteň Ultrahuman Ring Air. Ten je aktuálne pravdepodobne najlepšou alternatívou k prsteňu Oura Ring a pre niekoho výhodou môže byť, že ho má v ponuke aj Alza.

Ďalšou a lacnejšou alternatívou je prsteň RingConn, ktorý nedávno dostal oficiálneho slovenského distribútora, čo z neho robí výrazne atraktívnejšiu voľbu ako v minulosti. Zároveň ide o najlacnejší prsteň, ktorý si môžete kúpiť priamo na Slovensku.

Zdroj: Yogesh Brar, Android Authority

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit