Inteligentný prsteň od Samsungu sa začne predávať 24. júla.

Samsung prvýkrát ukázal svoj inteligentný prsteň v januári na udalosti Galaxy Unpacked. Dnes, 10. júla, oficiálne oznámil spustenie jeho predaja a ďalšie informácie.

Samsung Galaxy Ring bude v predaji od 24. júla v USA za cenu 399 amerických dolárov a v Nemecku, Francúzsku a Anglicku za 449 eur. Prsteň bude postupne expandovať na ďalšie trhy, avšak slovenské zastúpenie spoločnosti Samsung nám potvrdilo, že na Slovensku ho nemáme očakávať v priebehu roka 2024. Snáď sa dočkáme v roku 2025.

Pokiaľ by ste si však prsteň kúpili v zahraničí a doviezli si ho na Slovensko, Samsung nám potvrdil, že vám bude plnohodnotne fungovať a k dispozícii budete mať všetky služby, ktoré ponúka.

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

Predplatné nevyžaduje, ale Samsung telefón áno

Galaxy Ring bude plnohodnotne fungovať iba so Samsung smartfónmi so systémom Android 11 a novším a s minimálne 1,5 GB RAM. Výborné je, že k svojmu fungovaniu nebude vyžadovať predplatné. Spárujete ho aj s Android telefónom inej značky, avšak funkcie budú natoľko obmedzené, že takáto kombinácia nedáva zmysel. Nie, keď si môžete kúpiť aj iné prstene. Konektivitu zabezpečuje Bluetooth LE 5.4.

Prsteň je vyrobený z titánu triedy 5 a zaujme konkávnym povrchom, ktorý vyzerá štýlovo a zároveň zvyšuje odolnosť. Jeho hmotnosť je v závislosti od veľkosti na úrovni od 2,3 gramu do 3 gramov. Prsteň bude dostupný v troch farbách (čierna, strieborná, zlatá) a v deviatich veľkostiach (5 až 13).

Galaxy Ring má odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68 a takisto na úrovni 10 ATM. Výdrž batérie dosahuje až 7 dní. Zaujímavosťou je, že po spárovaní s hodinkami Galaxy Watch sa výdrž batérie prsteňa predĺži až o 30 %. Kompletné nabitie trvá 80 minút, nabíjanie zabezpečuje nabíjacie puzdro so zabudovanou 361 mAh batériou.

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

Výbavou senzorov neprekvapí

Prsteň obsahuje viacero senzorov, ako je akcelerometer na počítanie krokov a základné vyhodnocovanie aktivity a PPG senzor, ktorý pozostáva z dvoch fotodiód, dvoch zelených LED diód a dvoch červených a infračervených VCSEL diód. Samozrejmosťou je senzor na meranie teploty pokožky.

Tieto senzory zabezpečujú monitorovanie tepu, okysličenia krvi, dýchania, teploty a pokročilú analýzu spánku, ktorá berie do úvahy viacero zdravotných ukazovateľov, ako je priemerný čas spánku, konzistencia času spánku, resp. spánku a bdenia, načasovanie spánku, aktivita predchádzajúceho dňa, srdcová frekvencia počas spánku a tiež variabilita srdcovej frekvencie (HRV).

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

Vzdialená spúšť fotoaparátu či ukončenie alarmu

Podobne ako hodinky Galaxy Watch, aj prsteň Samsung Galaxy Ring ponúka funkciu Energy Score, ktorá vyhodnocuje všetky spomenuté parametre na určenie vašej regenerácie počas spánku. Prsteň takisto monitoruje ženský cyklus, pričom využíva aj informácie o teplote pokožky počas noci. Na základe získaných dát vám potom generuje odporúčania pre zdravší životný štýl v aplikácii Samsung Health.

Galaxy Ring ponúka aj ďalšie funkcie, ako je upozornenie na vysoký alebo nízky tep, meranie tepu v reálnom čase či automatické rozpoznanie chôdze a behu.

Pokiaľ máte prsteň na ukazováku, tak dvojitým stlačením palca a ukazováka môžete aktivovať vzdialenú spúšť fotoaparátu alebo ukončiť alarm vo vašom Samsung telefóne. Galaxy Ring tiež funguje s aplikáciou Samsung Find, cez ktorú môžete skontrolovať jeho aktuálnu polohu.

Zdroj: Samsung, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit