Konkrétne detaily však zatiaľ neprezradil.

Doplnené 21. 2. 2024: Samsung prvýkrát ukázal svoj prsteň na januárovej udalosti Galaxy Unpacked (17. 1.) a potvrdil, že ho prinesie aj na výstavu MWC 2024 v Barcelone, ktorá sa uskutoční koncom februára. Ďalšie informácie by sme mali spoznať v lete, keď Samsung predstaví skladacie telefóny novej generácie. Túto špekuláciu najnovšie potvrdzuje aj kórejský portál etnews, ktorý tvrdí, že Galaxy Ring bude plnohodnotne predstavený v lete, príde na trh v 8 veľkostiach a ponúkne meranie prietoku krvi, EKG a bezkontaktné platby. Tieto informácie však treba zatiaľ brať s rezervou.

Pôvodný článok 18. 1. 2024: Už niekoľko mesiacov sa špekuluje o tom, že Samsung vyvíja svoj inteligentný prsteň, ktorý by slúžil na monitorovanie zdravia a predstavoval by tak konkurenciu pre ostatné zariadenia z tejto kategórie. Aktuálne najznámejším prsteňom je Oura Ring, avšak za posledné mesiace pribudlo viacero konkurenčných produktov. A najnovšie sa pridal aj Samsung.

Samsung počas udalosti Galaxy Unpacked 2024, na ktorej predstavil smartfóny série Galaxy S24 s výrazným zameraním na umelú inteligenciu, oficiálne oznámil a ukázal svoj inteligentný prsteň. Nazýva sa Samsung Galaxy Ring, vyzerá ako prsteň a má tri výčnelky, ktoré obsahujú senzory na meranie rôznych veličín – pravdepodobne tepu, variability srdcového tepu, teploty, okysličenia krvi a dýchania. A to je tak všetko, čo Samsung zatiaľ oficiálne prezradil.

Do predaja by mal prísť ešte v roku 2024

Po oficiálnom oznámení nového prsteňa sa na sociálnej sieti Threads objavil príspevok od analytika menom Avi Greengart, ktorý už mal možnosť vyskúšať nový prsteň od Samsungu. Greengart tvrdí, že prsteň je neuveriteľne ľahký, bude dostupný vo viacerých veľkostiach až do veľkosti 13 a Samsung ho aktuálne plánuje vyrábať v troch farebných verziách. Čo je však dôležité, na trh by mal prísť ešte v priebehu roka 2024.

Dá sa teda predpokladať, že ak by Samsung naozaj spustil predaj prsteňa Galaxy Ring v roku 2024, mohol by ho plnohodnotne predstaviť počas letného Unpackedu, na ktorom zvykne uvádzať na trh novú generáciu skladateľných smartfónov. Ale to iba špekulujem.

V súvislosti s prsteňom Galaxy Ring sa v minulosti objavili informácie, ktoré naznačovali, že okrem monitorovania zdravia, spánku a regenerácie (toto sú hlavné funkcie prsteňa Oura Ring a väčšiny ostatných inteligentných prsteňov na trhu) by mohol prsteň od Samsungu ponúknuť aj prepojenie s inteligentnou domácnosťou a celým ekosystémom Samsung zariadení. Uvidíme, ako to nakoniec bude.

Samsung Galaxy RingZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Ring

Prsteň od Samsungu okomentoval aj jeho najväčší konkurent

Oznámenie prsteňa Samsung Galaxy Ring okomentoval aj CEO spoločnosti Oura, Tom Hale. Ten pripomenul, že Oura investuje do vývoja inteligentného prsteňa už viac ako 10 rokov, má množstvo používateľov a pravidelne vydáva nové funkcie a zlepšuje používateľský zážitok – toto môžem potvrdiť aj na základe môjho dlhodobého testovania prsteňa Oura Ring. Pravidelne aktualizovanú recenziu si môžete prečítať TU.

Hale nezabudol zdôrazniť, že Oura disponuje najväčším duševným vlastníctvom v segmente inteligentných prsteňov – má viac ako 100 udelených patentov, 270 patentových prihlášok a cez 130 registrovaných ochranných známok. Pocítili to aj výrobcovia konkurenčných prsteňov, Oura sa súdi so spoločnosťami Circular a Ultrahuman. Uvidíme teda, čím sa odlíši Samsung, aby ho Oura takisto nehnala na súd.

Pokiaľ si chcete pozrieť video z oznámenia prsteňa Samsung Galaxy Ring, je mu venovaná krátka časť na konci konferencie Galaxy Unpacked 2024 v čase od 1:11:11:

Galéria z oznámenia prsteňa Samsung Galaxy Ring

Samsung Galaxy Ring

Zdroj: samsung, threads, techcrunch

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit