Samsung nezabudol ani na svoje staré hodinky so systémom Tizen.

Samsung pred dvoma rokmi (2021) spravil prekvapujúce rozhodnutie a začal vyrábať smart hodinky so systémom Wear OS. Dovtedy jeho hodinky poháňal operačný systém Tizen, ktorý si získal množstvo fanúšikov na celom svete.

A práve používatelia hodiniek so systémom Tizen, konkrétne modelov Galaxy Watch 3 a Galaxy Watch Active 2, dostali neskorší vianočný darček. Samsung vydal novú aktualizáciu pre tieto smart hodinky, ktorá prináša najnovšie ciferníky z hodiniek Galaxy Watch 6 so systémom Wear OS 4. Konkrétne pribudli dva ciferníky s názvami Perpetual a Stretched Time.

Aktualizácia pre hodinky Galaxy Watch 3 má označenie R840XXU1DWK2 / R850XXU1DWK2 (zdroj: sammobile) a okrem nových ciferníkov neprináša žiadne ďalšie zmeny. Operačný systém Tizen OS ostáva vo verzii 5.5.0.2. Nie je to prekvapujúce, nakoľko tento operačný systém už nie je vo verzii pre smart hodinky v aktívnom vývoji.

K dispozícii je už aj aktualizácia pre hodinky Galaxy Watch Active 2 (zdroj: 9to5Google), jej obsah je totožný s verziou pre Galaxy Watch 3. Pripomeňme, že Samsung v roku 2021 prisľúbil minimálne trojročnú softvérovú podporu pre smart hodinky so systémom Tizen.

Zdroj: sammobile, 9to5Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit