Do výbavy dostanú aj viac výkonu.

Samsung už čoskoro predstaví novú generáciu smart hodiniek Galaxy Watch. Očakáva sa, že hodinky Galaxy Watch7 spoznáme približne v polovici júla, pričom by mali prísť až v troch verziách – okrem základného modelu a verzie Galaxy Watch7 Pro (alebo to budú rovno Galaxy Watch Ultra?) by sme sa mali dočkať aj cenovo dostupnejších Galaxy Watch FE.

S blížiacim sa oznámením hodiniek rastie aj počet informácií, ktoré unikajú z rôznych zdrojov z prostredia Samsungu. Portál The Korea Economic Daily nedávno zverejnil správu, ktorá potvrdzuje viaceré špekulácie o tom, že nová generácia hodiniek Galaxy Watch dostane do výbavy prvý 3 nm procesor v segmente smart hodiniekExynos W1000.

O tomto čipe sa špekuluje už dlhšiu dobu, pričom by mal ponúknuť vyšší výkon a lepšiu energetickú efektivitu, a to o viac ako 20 % v porovnaní s Galaxy Watch6. V praxi to bude znamenať, že Galaxy Watch7 budú výkonnejšie a svižnejšie a zároveň vydržia na jedno nabitie fungovať dlhšie.

Nový procesor by mohol v kombinácii s väčšou batériou vo verzii Galaxy Watch7 Pro opäť o niečo predĺžiť výdrž batérie Wear OS hodiniek od Samsungu a stanoviť nový rekord pre tohto výrobcu. Najmä ak berieme do úvahy viaceré optimalizácie systému Wear OS z hľadiska výdrže batérie, ktoré za posledné mesiace spravil aj samotný Google.

Bez ohľadu na lepšiu výdrž batérie, Galaxy Watch7 by mali dostať do výbavy aj rýchlejšie nabíjanie. Portál sammobile si všimol informácie z FCC certifikácie, ktoré tvrdia, že Galaxy Watch7 ponúknu 15 W nabíjanie. Aktuálna generácia disponuje 10 W nabíjaním, čiže nové modely by sa mohli nabíjať až o 50 % rýchlejšie.

V prípade modelu Galaxy Watch FE sa uvádza iba 5 W nabíjanie. Nie je to prekvapením, nakoľko tieto hodinky majú byť iba mierne zmodernizovanou verziou modelu Galaxy Watch4.

Zdroj: The Korea Economic Daily, sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit