Väčšia batéria sa určite hodí.

Jednou z najväčších slabín inteligentných hodiniek s Wear OS alebo WatchOS je výdrž na jedno nabitie. V závislosti od modelu hodiniek a výrobcu, sa vo väčšine prípadov dá hovoriť o veľmi krátkej výdrži, čo sa samozrejme výrobcovia inteligentných hodiniek snažia riešiť nielen optimalizáciou softvéru, ale aj hardvérom s lepšími parametrami. Ak sa budeme baviť o hardvéri, tak najväčší podiel na výdrži má batéria. Tu zároveň platí, že čím je jej kapacita vyššia, tak tým je aj dlhšia jej výdrž na jedno nabitie.

Portál GSMArena informoval, že juhokórejské regulačné úrady certifikovali batériu s označením EB-BL705ABY s menovitou kapacitou 578 mAh. Je zároveň potvrdené, že táto batéria bude jednoznačne použitá v pripravovaných inteligentných hodinkách spoločnosti Samsung. Pokiaľ sa bližšie pozrieme na kapacitu, tak z jej hodnôt môžeme vyčítať, že batéria je iba o niečo väčšia ako pri Galaxy Watch5 Pro s menovitou kapacitou 573 mAh (typ. kapacita je 590 mAh).

Samsung batéria pre Galaxy Watch7 s kapacitou 578 mAhZdroj: GSMArena
Samsung batéria pre Galaxy Watch7 s kapacitou 578 mAh

Hoci rozdiel v kapacite batérie týchto hodiniek je iba veľmi malý, tak ďalší aktuálne dostupný model Galaxy Watch6 Classic má kapacitu batérie 425 mAh, čo predstavuje takmer 40 % rozdiel oproti modelu Watch5 Pro a teraz certifikovanej batérie pre hodinky Galaxy Watch.

Práve v tomto bode je priestor na špekulácie, ktoré nás môžu nasmerovať práve na novú generáciu hodiniek Galaxy Watch, a priamo k modelu s očakávaným názvom Galaxy Watch7 Pro. Pokiaľ k tejto úvahe pripojíme nedávnu správy o modeli s hranatým telom, ktorý doplní dve existujúce verzie Galaxy Watch, tak naše úvahy môžeme posunúť ešte ďalej – žeby Samsung nakoniec predstavil rovno model Galaxy Watch7 Ultra?

Apple Watch UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung vo svojom portfóliu stále nemá priamu odpoveď na TOP modely Apple Watch Ultra a Ultra 2

Táto úvaha nie je pritom vôbec scestná, keďže Samsung vo svojom portfóliu stále nemá priamu odpoveď na TOP modely Apple Watch Ultra a Watch Ultra 2. V súvislosti s novou generáciou hodiniek Galaxy Watch7 sa hovorí aj, že nový čipset Exynos bude o 50 % efektívnejší, čo znamená, že Samsungu sa konečne podarí dosiahnuť pôsobivú výdrž aj pri hodinkách s WearOS.

Predstavenie série Galaxy Watch7 sa očakáva v lete spolu so skladacími Galaxy telefónmi novej generácie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.