Ponúkne potrebné zlepšenia?

Samsung pred pár dňami oznámil smartfóny série Galaxy S24 a konečne ukázal aj pripravovaný inteligentný prsteň Galaxy Ring. Teraz sa môže začať plne venovať letnej udalosti Unpacked, na ktorej by sa mali okrem nových skladateľných smartfónov objaviť aj smart hodinky Samsung Galaxy Watch7. Očakáva sa, že prídu v základnej verzii a vo verzii Pro – po dvoch rokoch sa tak dočkáme nástupcu modelu Galaxy Watch5 Pro.

Uvedenie nových hodiniek sprevádza niekoľko otázok – dostanú nový procesor alebo opäť využijú procesor Exynos W930, ktorý majú vo výbave aj Galaxy Watch6? (Samsung v prípade Galaxy Watch4 aj Watch5 použil ten istý procesor)

A dočkáme sa konečne dvojpásmového GPS (minimálne) vo výbave hodiniek Galaxy Watch7 Pro? Určite by si to zaslúžili.

Na prvú otázku už poznáme predbežnú odpoveď. Známy leaker Roland Quandt zverejnil na sociálnej sieti X.com príspevok, v ktorom tvrdí, že hodinky Galaxy Watch7 ponúknu procesor s pracovným označením Exynos 5535. Ide o nový procesor, ktorý by sa mohol oficiálne nazývať Exynos W940.

Bližšie detaily zatiaľ nie sú známe, avšak špekuluje sa, že Exynos 5535/W940 by mohol byť prvý 3 nm procesor od Samsungu. Okrem očakávaného nárastu výkonu a lepšej energetickej efektivity, ktorá by sa mohla prejaviť zlepšenou výdržou batérie, by mohol ponúknuť aj nové funkcie a vlastnosti – možnože aj spomenutú podporu pre dvojpásmové GPS.

Na ďalšie informácie si budeme musieť počkať. Je však pozitívne, že prvé informácie naznačujú, že sa Samsung rozhodne nezopakovať dvojročný cyklus obmeny procesora, ako tomu bolo v prípade hodiniek Galaxy Watch4 a 5. Exynos W930, ktorý je základom hodiniek Galaxy Watch6, už dnes zaostáva za priamou konkurenciou – hodinkami s procesorom Snapdragon W5+ Gen 1.

Zdroj: Roland Quandt

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit