Niektoré zdroje vravia, že sa budú nazývať Galaxy Watch FE, iné sa prikláňajú k názvu Galaxy Watch4 (2024).

Samsung patrí medzi najobľúbenejších výrobcov smart hodiniek so systémom Wear OS. Táto platforma od Googlu chytila druhý dych aj vďaka spolupráci s kórejským gigantom, ktorý sa v roku 2021 rozhodol opustiť svoj systém Tizen a na trh uviedol hodinky Galaxy Watch4 s Wear OS.

Zdá sa, že v roku 2024 sa dočkáme novej edície týchto hodiniek, ktorá bude chcieť zaujať najmä nízkou cenou. Prvé špekulácie o lacných hodinkách s názvom Galaxy Watch4 (2024) sa objavili vo februári a aktuálne koluje internetom ďalšia várka informácií. Tie informujú o ich modelovom označení SM-R866F, SM-R866U a SM-R866N – posledné písmeno definuje región, kde sa bude daný model predávať.

Pre porovnanie, pôvodné Galaxy Watch4 mali označenie SM-R860F (F je globálna verzia).

Samsung Galaxy Watch FE alebo Galaxy Watch4 (2024)?

Otázkou ostáva, pod akým názvom sa bude nová lacná edícia hodiniek Galaxy Watch4 predávať. Niektoré zdroje uvádzajú názov Galaxy Watch FE, s ktorým však nesúhlasí leaker Max Jambor. Ten tvrdí, že hodinky prídu na trh pod označením Galaxy Watch4 (2024). Jambor tiež potvrdil, že ide o jedny a tie isté hodinky.

Nech už bude názov akýkoľvek, lacnejšia reedícia Galaxy Watch4 doplní existujúce portfólio hodiniek od Samsungu a bude plniť rovnaký účel ako Apple Watch SE v portfóliu Apple hodiniek. Bohužiaľ, konkrétne informácie o výbave lacných Galaxy Watch zatiaľ nie sú dostupné. Očakáva sa, že ponúknu totožný alebo lepší procesor ako Watch4 a do výbavy možno dostanú rýchle nabíjanie.

Uvidíme, čo nakoniec tieto hodinky ponúknu a najmä to, aká bude ich cena. Staršie generácie hodiniek od Samsungu sa dajú pravidelne zakúpiť v zľave za veľmi výhodné ceny, na rozdiel od Apple Watch, a práve to môže výrazne ovplyvniť úspech/neúspech nového lacného modelu.

Zdroj: Max Jambor, androidheadlines

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit