Na trh by mali prísť najskôr v roku 2024 alebo 2025.

Smart hodinky čaká v blízkej budúcnosti revolúcia vo výbave ich displejov. Očakáva sa, že Samsung predstaví hodinky s MicroLED displejom, ktorý prinesie viacero výhod v porovnaní s OLED panelmi v dnešných smart hodinkách. MicroLED displeje by mali ponúknuť lepší kontrast, farebnosť, jas a ešte lepšiu energetickú efektivitu, čo sa prejaví na zlepšenej výdrži batérie.

Jednými z prvých hodiniek, ktoré by mali dostať do výbavy MicroLED displej, by mali byť pripravované Samsung Galaxy Watch Ultra. Hodinky s týmto názvom spomína portál Gizmochina s odvolaním sa na bližšie nešpecifikovaný zdroj.

Gizmochina tvrdí, že Galaxy Watch Ultra s MicroLED displejom by mohli prísť na trh už v roku 2024, avšak tento odhad je podľa portálu sammobile a používateľa @Tech_Reve príliš optimistický. Na prvé hodinky s MicroLED displejom si budeme možnože musieť počkať až do roku 2025.

Samsung potvrdil, že chce rozšíriť MicroLED displeje aj do hodiniek

Samsung pred pár dňami oficiálne potvrdil, že zvažuje využitie MicroLED displejov v smart hodinkách. Pravdepodobne je to iba otázka času, kedy sa táto technológia objaví v hodinkách Galaxy Watch. Či sa budú naozaj nazývať Galaxy Watch Ultra alebo budú mať iné meno, to ukáže až čas.

Vzhľadom na zvýšené výrobné náklady sa dá očakávať, že MicroLED displej nedostanú v prvej generácii všetky modely hodiniek od Samsungu. Tiež sa dá očakávať, že Galaxy Watch Ultra budú svojou cenou atakovať konkurenčné Apple Watch Ultra – práve kvôli inovatívnemu a drahému displeju.

Mimochodom, je jasné, že keď Samsung predstaví hodinky s MicroLED displejom, skôr či neskôr sa táto technológia objaví aj v Apple Watch.

Zdroj: Gizmochina, sammobile, @Tech_Reve

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit