Bolo načase.

Samsung oznámil, že spolupracuje s University of Michigan Exercise & Sport Science Initiative (ESSI) na výskume, ktorého cieľom je zlepšiť využitie smart hodiniek série Galaxy Watch v rámci športovania. Cieľom výskumu je zlepšiť presnosť športových funkcií a merania VO2 max, takže bežci a športovci budú mať k dispozícii spoľahlivejšie a presnejšie údaje.

V rámci spolupráce medzi Samsungom a ESSI bude prebiehať osemmesačná štúdia, počas ktorej sa budú porovnávať hodnoty VO2 max a odhad straty potu, ktoré vyhodnotia hodinky Galaxy Watch s referenčnými údajmi. Výskum bude porovnávať tieto údaje počas behania na bežeckom páse, ale aj počas vonkajšieho behu na rôzne vzdialenosti v rozsahu od 2,5 až do 20 km, a to v rôznych teplotných podmienkach.

Výsledkom štúdie bude množstvo užitočných údajov, ktoré bude môcť Samsung využiť, aby zlepšil presnosť merania týchto dát, ale aj ďalších športových funkcií.

Informácia o tejto spolupráci ma potešila, nakoľko hodinky Samsung Galaxy Watch aktuálne nepresne vyhodnocujú VO2 max, minimálne v mojom prípade. V porovnaní s priamou konkurenciou (Apple Watch), ale aj s hodinkami značiek ako Garmin či Amazfit, vidím veľký priestor na zlepšenie športových funkcií.

Meranie VO2 maxZdroj: Eric Bronson/Michigan Photography
Meranie VO2 max v laboratóriu Michigan Performance Research Laboratory

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit