V hodinkách sa vraj objavia až dve rôzne čipové sady.

Kórejská spoločnosť sa tento rok rozhodla usporiadať druhý Galaxy Unpacked o niečo skôr. Ten sa bude konať už 26. júla v kórejskom Soule. Pokým hlavným lákadlom udalosti bude dvojica skladateľných zariadení Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, tak veľkú pozornosť na seba určite stiahne aj uvedenie novej série hodiniek Galaxy Watch6.

Už predchádzajúce informácie naznačili, že v Galaxy hodinkách sa konečne objaví nový a predovšetkým prepracovaný čipset s označením Exynos W980. Hoci toto označenie priamo nenadväzuje na Exynos W920 z hodiniek Galaxy Watch4 a 5, informácie sa stále zdajú byť vierohodné.

Samsung Galaxy Watch5 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch5 Pro

Portál GSMArena teraz informuje, že v certifikačnej databáze Bluetooth sa objavil ďalší čipset pre inteligentné hodinky Exynos W930 s modelovým označením S5E5515. Toto modelové označenie je pritom identické, aké sa objavilo už pri modeli W920 zo série Galaxy Watch4 alebo 5. To by mohlo zároveň naznačovať, že samotný čispet bude iba upravený Exynos W920 a v špecifikáciách príde iba k malým zmenám (napríklad úprava frekvencie a pod.).

Exynos W930 prichádza s podporou Bluetooth 5.3 a Wi-Fi a bude vyrobený na rovnakom 5nm procese ako aj model W920. Certifikačná databáza zároveň prezrádza, že procesor potrebuje dodatočný RF čip pre plnohodnotné riešenie Bluetooth + Wi-Fi.

Aj na základe nových informácií je vidieť, ako Samsung narába s označením svojich produktov. Pokým Exynos W980 je možné považovať za obrovský skok v označení, tak W930 už tak veľké očakávania nevyvoláva. Jednou z teórií je však aj to, že Samsung iba dočasne označil W930 iným názvom, hoci je možné, že W980 je čipová sada, ktorá je stále vo vývoji.

Samsung Galaxy Watch6 Classic renderZdroj: MySmartPrice
Samsung Galaxy Watch6 Classic – render

Ďalšou, ale aj veľmi pravdepodobnou teóriou je, že W930 bude poháňať “štandardné modely” série Galaxy Watch6, pričom W980 sa dostane iba do modelu Galaxy Watch6 Pro. Toto rozdelenie výkonu v modelovom rade by nás vôbec neprekvapilo, keďže už skôr sa objavili správy, že Samsung popri Galaxy Watch6 Pro oživí aj model Classic s otočnou lunetou. Predpokladá sa, že model Galaxy Watch6 Classic by mal taktiež využívať čipset W930.

Ako to však bude naozaj, Samsung prezradí 26. júla, kedy bude uvedený aj nový systém One UI Watch 5.0, ktorý bude založený na Wear OS 4.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.