Nová séria hodiniek pritom nebude iba o dizajne.

Blížiace sa podujatie Galaxy Unpacked sa bude tento rok konať v skoršom termíne. Už koncom júla bude s novou generáciou skladateľných zariadení predstavená aj série inteligentných hodiniek Galaxy Watch6, ktorá má byť o poznanie lepšia ako aktuálna séria Galaxy Watch5

Tohtoročná udalosť Unpacked sa bude konať 26. júla v kórejskom Soule. Už skoršie fámy v súvislosti s hodinkami série Galaxy Watch6 naznačili, že do pripravovanej série sa opäť dostane otočná luneta, ktorá bola ikonickým prvkom výbavy hodiniek Galaxy Watch, teda až na modely série Galaxy Watch5. 

Ikonický prvok je späť

Hoci v súvislosti so sériou Galaxy Watch6 sa o otočnej lunete hovorí už nejaký ten týždeň, tak až teraz sa na verejnosť dostali rendery potvrdzujúce toto tvrdenie. Pri pohľade na zverejnené obrázky je vidieť, že model Samsung Galaxy Watch6 Classic bude opäť veľmi dobre spracovaný, čiže nemalo by chýbať kovové telo, zafírové sklo a veľký AMOLED displej.

Do výbavy sa samozrejme dostanú aj dve ovládacie tlačidlá, ktoré budú sekundovať otočnej lunete s vrúbkovaním. Aj keď sa Galaxy Watch6 Classic výrazne podobajú na Watch4 Classic, tak v sebe nezaprú ani odkaz Galaxy Watch5 Pro. Z aktuálneho Pro modelu sa do Galaxy Watch6 Classic dostane aj remienok s magnetickou sponou.

Väčší displej

Významným bude aj zväčšenie AMOLED displeja z 1,39-palca na 1,47-palca, ktorý bude mať rozlíšenie 470 × 470 pixelov. Kapacita batérie modelu Watch6 Classic bude údajne na úrovni 425 mAh, čo je síce mierne zvýšenie oproti modelu Watch4 Classic, ale ani zďaleka nedosahuje úrovne modelu Galaxy Watch5 Pro s 590 mAh batériou. Batériu bude možné nabíjať bezdrôtovo.

Menšia batéria, ale nie menšia výdrž?

Menšia kapacita batérie v prípade modelov série Galaxy Watch6 však nemusí byť žiadny problém, keďže do výbavy sa dostane nová čipová sada. Séria Galaxy Watch6 má byť totiž vybavená sadou, ktorá bude oproti sade Exynos W920 z hodiniek Galaxy Watch4 a 5 nielen výkonnejšia, ale aj energeticky úspornejšia. Nová čipová sada bude mať označenie Exynos W980 a oproti predchodcovi prinesie až 10 % nárast výkonu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.