Prispeje k pohodlnejšiemu používaniu aplikácie.

Strava je jednou z najobľúbenejších aplikácií na zdieľanie a uchovávanie športových aktivít bez ohľadu na ich zameranie. Je veľmi obľúbenou aj na Slovensku, pričom jej prostredie do určitej miery pripomína sociálnu sieť. Minulý mesiac sa konala výročná konferencia Camp Strava 2024, na ktorej spoločnosť oznámila viacero nových funkcií. Tie by sa mali do aplikácie dostať v priebehu najbližších mesiacov. Dobrou správou je, že viaceré z ohlásených funkcií sa už dostávajú k prvým používateľom. Na ostatné však bude potrebné ešte chvíľu počkať.

Za zmienku stojí jedna z nich. Týka sa vizuálu aplikácie Strava pre iOS alebo Android. Strave totižto od predstavenia trvalo viac ako mesiac, kým do aplikácie implementovala tmavý režim, ktorý je súčasťou iných aplikácií už roky. Tmavý režim je pritom žiadaný, pretože prináša pohodlné prezeranie obsahu a používanie aplikácie nielen vo večerných hodinách. Najväčšou výhodou tmavého režimu je vo všeobecnosti zníženie namáhania očí.

Strava ponúkne tmavý režim a nové AI funkcieZdroj: Strava
Tmavý režim a nové AI funkcie v aplikácii Strava

Strava ponúka viaceré možnosti nastavenia tmavého režimu. Portál PhoneArena informuje, že v ponuke sa nachádza možnosť „Vždy tmavý“ a „Vždy svetlý“, ako aj možnosť prispôsobenia nastaveniam zariadenia. Ďalšia séria noviniek do aplikácie Strava začlení funkcie AI, ako je integrita Leaderboard s podporou AI, ktorá sľubuje „využiť strojové učenie na automatické označovanie nepravidelných, nepravdepodobných alebo nemožných činností zaznamenaných na platforme“.

Tmavý režim v aplikácii STRAVA je dostupný už aj na Slovensku

Strava tvrdí, že funkcia bola trénovaná miliónmi aktivít a jej cieľom je, aby si používatelia boli istí, že výsledky aktivít zaznamenané inými používateľmi sú pravdivé. 

Za jednu z významnejších noviniek je možné považovať aj zobrazenie večerných heatmáp (obľúbených trás používateľov v okolí), ktoré berú do úvahy trasy po západe slnka. Medzi ďalšie dôležité vylepšenia sa radí aj Rýchla úprava umožňujúca používateľom aplikácie vykonávať okamžité úpravy, ako napríklad názov aktivity či nastavenia súkromia oveľa pohodlnejšie a efektívnejšie. To však nie je všetko. 

Heatmapy (na obrázku vpravo) patria medzi najobľúbenejšie funkcie StravyZdroj: Strava
Heatmapy (na obrázku vpravo) patria medzi najobľúbenejšie funkcie Stravy

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.