Oficiálne predstavené budú v júli.

Doplnené: Do článku som doplnil informácie o predpokladaných cenách.

Je všeobecne známe, že Samsung o pár týždňov predstaví svoje nové smart hodinky. Nazývať sa budú Galaxy Watch6 a oficiálne predstavené budú v júli spoločne so skladateľnými smartfónmi Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5 – konkrétne by sa tak malo stať 26. júla.

Portál WinFuture.de však v predstihu zverejnil kompletnú fotogalériu pripravovaných hodiniek a prezradil aj ďalšie detaily. Podľa dostupných informácií prídu hodinky v dvoch verziách – Galaxy Watch6 a Galaxy Watch6 Classic. Obe verzie budú dostupné v dvoch veľkostiach a to 40, resp. 44 mm pre základný model a 43, resp. 47 mm pre verziu Classic s otočnou lunetou.

WinFuture nešpecifikuje, či Samsung predstaví aj hodinky Galaxy Watch6 Pro alebo nie, avšak isté je, že sa zopakuje situácia z modelového radu Galaxy Watch4, ktorý takisto prišiel v spomenutých dvoch verziách.

Samsung Galaxy Watch6Zdroj: WinFuture.de
Samsung Galaxy Watch6

WinFuture však tvrdí, že všetky hodinky bude poháňať procesor Samsung Exynos W930, ktorý v porovnaní so štvrtou a piatou generáciou hodiniek ponúkne o niečo vyšší takt. Nebude chýbať voliteľný LTE model.

Hodinky by mali ponúknuť o trošku väčší OLED displej pri zachovaní totožných rozmerov, minimálne v prípade základných modelov, nakoľko sa Samsungu podarilo zmenšiť rámiky okolo obrazovky. V prípade modelu Galaxy Watch6 Classic bude hlavným lákadlom už spomenutá otočná luneta. Displej bude v oboch prípadoch chrániť zafírové sklíčko.

Na ďalšie informácie o pripravovaných hodinkách si musíme ešte počkať, ale z fotiek je zrejmé, že veľké dizajnové zmeny netreba čakať. Kompletnú fotogalériu si môžete v plnom rozlíšení pozrieť na webe WinFuture.de.

Samsung Galaxy Watch6 ClassicZdroj: WinFuture.de
Samsung Galaxy Watch6 Classic

Aké budú ceny?

Portál dealabs.com zverejnil predpokladané ceny jednotlivých modelov hodiniek Samsung Galaxy Watch6 (Classic). Platí, že verzia Classic bude o 100 eur drahšia v porovnaní s rovnakou veľkosťou a Bluetooth, resp. 4G modelom základnej verzie.

Galaxy Watch 6:

  • 40 mm: 319,99 eur (Bluetooth verzia), 369,99 eur (4G verzia)
  • 44 mm: 349,99 eur (Bluetooth verzia), 399,99 eur (4G verzia)

Galaxy Watch 6 Classic:

  • 43 mm: 419,99 eur (Bluetooth verzia), 469,99 eur (4G verzia)
  • 47 mm: 449,99 eur (Bluetooth verzia), 499,99 eur (4G verzia)

Zdroj: WinFuture.de, dealabs.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit