Bude fungovať aj ako powerbanka.

Samsung už o pár týždňov oznámi všetky detaily o pripravovanom smart prsteni Galaxy Ring, ktorý by sa mal začať predávať v Amerike od augusta tohto roka. A hoci už mám dobrú predstavu čo ponúkne (informácie som zosumarizoval TU), niektoré vlastnosti a funkcie ostávajú záhadou.

Do tejto kategórie spadá aj nabíjačka pre smart prsteň. Na trhu sa stretnete s dvoma prístupmi – väčšina výrobcov (napríklad Oura) prikladá k prsteňu nabíjaciu kolísku. Vyzerá ako puk, na ktorý položíte prsteň a kolíska ho nabíja, keďže je pomocou zabudovaného USB-C portu pripojená k nabíjačke alebo inému zdroju energie.

Inteligentný prsteň RingConn Smart Ring využíva iný prístup. Nabíjačka je citeľne väčšia, nakoľko ide o nabíjacie puzdro, ktoré funguje rovnako ako v prípade bezdrôtových slúchadiel – puzdro obsahuje zabudovanú batériu a prsteň dokáže nabíjať aj v prípade, že ho nemáte možnosť pripojiť k napájaniu. Samozrejme za predpokladu, že nie je úplne vybité.

Zdá sa, že cestou nabíjacieho puzdra sa rozhodol ísť aj Samsung. Ice Universe zverejnil na sociálnej sieti Weibo fotografiu nabíjačky pre Galaxy Ring, ktorá pripomína práve riešenie prsteňa RingConn. Ice Universe však nezverejnil žiadne ďalšie detaily, na tie si budeme musieť ešte počkať.

Pripomeňme, že Samsung Galaxy Ring by mal ponúknuť výdrž na jedno nabitie na úrovni 5 až 9 dní.

Nabíjacie puzdro pre Samsung Galaxy RingZdroj: Ice Universe / Weibo
Nabíjacie puzdro pre Samsung Galaxy Ring
RingConn Smart RingZdroj: TOUCHIT
RingConn Smart Ring s nabíjacím puzdrom

Zdroj: Weibo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit