Skvelá správa pre majiteľov týchto hodiniek, avšak opraví to pošramotenú povesť?

Doplnené 20. 12.: Dostupnosť aktualizácie na verziu Wear OS 3.5 pre hodinky série TicWatch Pro 3 už potvrdili aj používatelia zo Slovenska. Po zaktualizovaní hodiniek je dostupná ich slovenská lokalizácia, ktorá vo verzii Wear OS 2 chýbala. Pokiaľ vám hodinky neponúkajú aktualizáciu, môžete vyskúšať trik – vypnúť Bluetooth, reštart hodiniek, opäť vypnúť Bluetooth, zapnúť WiFi, skontrolovať dostupnosť aktualizácie.

TicWatch Pro 3, aktualizácia na Wear OS 3.5Zdroj: Facebook
TicWatch Pro 3, aktualizácia na Wear OS 3.5

Hodinky TicWatch Pro 3 Ultra GPS, TicWatch Pro 3 Ultra, TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 LTE a TicWatch E3 konečne dostávajú dlhoočakávanú aktualizáciu na operačný systém Wear OS 3. Ten bol oficiálne predstavený v roku 2021 a práve vtedy bola prisľúbená aj aktualizácia pre TicWatch hodinky.

Bohužiaľ, mesiace pribúdali a aktualizácia nechodila. Spoločnosť Mobvoi, ktorá vyrába hodinky série TicWatch, kvôli tomu čelila kritike zo strany používateľov. Objavovali sa síce správy, že aktualizácia je vo vývoji, avšak komunikácia nebola dostatočne transparentná a preto niektorí používatelia strácali nádej.

Tomu je však našťastie koniec. Aktualizácia na Wear OS 3 pre staršie TicWatch hodinky je konečne tu. Pokiaľ ste ju ešte nedostali, malo by sa tak stať v najbližších dňoch. Všetky detaily nájdete na webe výrobcu.

V súvislosti s veľkou aktualizáciou je potrebné upozorniť na podstatný detail a síce, že jej inštalácia vyresetuje hodinky do továrenských nastavení. Dôvod je ten, že inžinieri z Mobvoi museli upraviť architektúru hodiniek tak výrazne, že v podstate vytvorili úplne novú architektúru. Bez toho by nebolo možné aktualizáciu nainštalovať a aj kvôli tomu trvalo sprístupnenie aktualizácie tak dlho.

Staršie TicWatch hodinky kúpite aj na Slovensku za pomerne lákavé ceny. Pokiaľ zvažujete kúpu TicWatch hodiniek, odporúčam, aby ste si priplatili a kúpili si najnovší model, TicWatch Pro 5. Ten ponúka citeľne vyšší výkon a tým pádom aj lepší používateľský zážitok.

Zdroj: Mobvoi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit