Softvérová podpora týchto hodiniek bola vždy otázna.

Hodinky TicWatch Pro patria medzi najzaujímavejšie zariadenia v segmente smart hodiniek s operačným systémom Wear OS. Dôvodom je najmä to, že využívajú dva displeje, vďaka čomu ponúkajú najlepšiu (resp. jednu z najlepších) výdrž v rámci svojej kategórie.

Najnovším modelom tejto série sú hodinky TicWatch Pro 5 a TicWatch Pro 5 Enduro. Ja som testoval prvé menované a dosahoval som výdrž na úrovni troch až štyroch dní, čo bol v rámci môjho spôsobu používania o niečo lepší výsledok aj v porovnaní s hodinkami Samsung Galaxy Watch Ultra.

TicWatch Pro 5 (Enduro) ponúkajú výborný výkon vďaka procesoru Snapdragon W5+ Gen 1 v kombinácii s 2 GB RAM a 32 GB úložiskom, a tak ich hlavným nedostatkom bola najmä otázna softvérová podpora. Hodinky prišli na trh s operačným systémom Wear OS 3.5 v dobe, keď už niektoré konkurenčné hodinky ponúkali novší systém Wear OS 4.

TicWatch Pro 5Zdroj: TOUCHIT
TicWatch Pro 5

Aktualizácia na Wear OS 4 a ďalšie zlepšenia

Výrobca hodiniek TicWatch, spoločnosť Mobvoi, však oznámila, že modely TicWatch Pro 5 (Enduro) začnú dostávať aktualizáciu na Wear OS 4 v priebehu najbližších dní. Aktualizácia bude distribuovaná postupne počas najbližších týždňov a jej dostupnosť sa bude odlišovať v závislosti od zariadenia a regiónu.

Nová aktualizácia pre hodinky TicWatch Pro 5 (Enduro) prinesie okrem zlepšení operačného systému Wear OS 4 aj viacero špecifických zlepšení priamo pre TicWatch hodinky. Výrobca zareagoval aj na moju kritiku a rozhodol sa spojiť všetky zdravotné aplikácie do jednej. Aktualizácia takisto zlepšuje kvalitu prekladu do jednotlivých jazykov, zlepšuje čitateľnosť dát počas cvičenia a pridáva 25 nových športových režimov.

Kompletný zoznam noviniek novej aktualizácie si môžete pozrieť na webe výrobcu. Škoda len, že aktualizácia na Wear OS 4 prichádza v dobe, keď niektoré konkurenčné hodinky dostávajú už aktualizáciu na systém Wear OS 5.

Zdroj: mobvoi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit