Ich cena je 359,99 eura.

Mobvoi oficiálne predstavil mierne zlepšenú verziu hodiniek TicWatch Pro 5. Novinka sa nazýva TicWatch Pro 5 Enduro a prináša niekoľko zlepšení – zafírové ochranné sklíčko (pôvodný model využíval sklíčko Corning Gorilla Glass), vynovenú otočnú korunku, ktorá by mala byť o trošku väčšia a ponúknuť tak pohodlnejšie používanie.

Výrobca tiež uvádza o 10 hodín dlhšiu výdrž batérie, ktorá by mala dosahovať až 90 hodín používania na jedno nabitie v smart režime, resp. 45 dní v tzv. základnom režime s obmedzenou funkcionalitou. Mobvoi v prípade štandardného modelu uvádzal výdrž 80 hodín. Obe verzie pritom využívajú batériu s totožnou kapacitou 628 mAh.

TicWatch Pro 5 EnduroZdroj: Mobvoi
TicWatch Pro 5 Enduro

Konečne jedna aplikácia so všetkými zdravotnými funkciami

TicWatch Pro 5 Enduro prinášajú aj niekoľko softvérových zlepšení. Viacero samostatných zdravotných aplikácií, ktoré sú predinštalované v hodinkách, sa konečne združilo do jednej aplikácie TicHealth (toto bola vec, ktorú som kritizoval v mojej recenzii) a FSTN displej po novom podporuje zobrazovanie informácií počas cvičenia aj z viacerých aplikácií tretích strán (Strava, Nike Run Club a ďalšie).

Mobvoi takisto zlepšil analýzu spánku – pridal detekciu chrápania. Je to však funkcia, ktorá vyžaduje platené VIP predplatné na monitorovanie spánku. Súčasťou hodiniek je ročné predplatné zadarmo.

Zatiaľ nie je známe, či softvérové zlepšenia dostanú aj majitelia štandardnej verzie hodiniek TicWatch Pro 5.

TicWatch Pro 5 EnduroZdroj: Mobvoi
TicWatch Pro 5 Enduro

Snapdragon W5+ Gen 1 a Wear OS 3.5

Z hľadiska hardvéru sú obe verzie totožné. Využívajú procesor Snapdragon W5+ Gen 1 v kombinácii s 2 GB RAM a 32 GB úložiskom.

Hlavným lákadlom TicWatch hodiniek sú dva displeje – 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov, na ktorom sa nachádza druhý displej, FSTN panel. Ten je aktívny v always-on režime počas bežného používania a v tzv. základnom režime.

Totožný je aj operačný systém, Wear OS 3.5. Je to trošku sklamanie, nakoľko niektoré konkurenčné hodinky využívajú systém Wear OS 4 a Google čoskoro predstaví jeho piatu verziu. Faktom však je, že Mobvoi pripravuje aktualizáciu na Wear OS 4.

Zdroj: Mobvoi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit