Februárová aktualizácia je dostupná na stiahnutie.

COROS oznámil dostupnosť februárovej aktualizácie, ktorá je už k dispozícii pre hodinky COROS Vertix 2 a 1, COROS APEX 2 Pro, 2 a 1 Pro a COROS Pace 3 a 2. Aktualizácia prináša 3 nové funkcie.

Prvou novinkou je funkcia Running Form Test. Na to, aby ste ju mohli využiť, musíte použiť senzor COROS POD 2 alebo 1. Ten dokáže vyhodnotiť detailnejšie informácie o vašej bežeckej forme a povie vám, aký ste typ bežca, zhodnotí uhol dopadu chodidla a pomôže vám lepšie pochopiť vaše silné stránky bežeckej techniky. Upozorní aj na oblasti, ktoré je vhodné zlepšiť.

Bežecký test trvá 10 minút a môžete ho aktivovať prostredníctvom funkcie Fitness Tests – Running Form Test v ponuke bežeckej aktivity.

COROS: Running Form TestZdroj: COROS
COROS: Running Form Test

Meranie celodňového stresu

Druhou novinkou je vyhodnocovanie celodňového stresu. Podobnú funkciu ponúkajú aj Garmin hodinky a iné značky. Moja doterajšia skúsenosť z testovania je taká, že Garmin zariadenia majú túto funkciu zvládnutú najlepšie. Uvidíme, ako na tom budú COROS hodinky.

Denný stres sa vyhodnocuje na základe srdcovej frekvencie a variability srdcového tepu. Úrovne denného stresu môžete zobraziť na hodinkách posunutím nahor z hlavného ciferníka a vyhľadaním widgetu Denný stres alebo zobrazením v aplikácii COROS na stránke Progress.

COROS: vyhodnocovanie celodňového stresuZdroj: COROS
COROS: vyhodnocovanie celodňového stresu

30-sekundové meranie viacerých parametrov

Poslednou novinkou je funkcia Wellness Check. Ide o 30-sekundové meranie, ktoré vyhodnocuje srdcovú frekvenciu, variabilitu srdcovej frekvencie, frekvenciu dýchania a ďalšie premenné. Ide o podobnú funkciu, ako je Snímka zdravotného stavu, ktorú nájdete v ponuke Garmin hodiniek.

COROS: Wellness CheckZdroj: COROS
COROS: Wellness Check

Zdroj: COROS

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit