Dostupná je v beta verzii a čoskoro bude k dispozícii pre širokú verejnosť.

COROS patrí medzi známych výrobcov športových hodiniek a ide o jedného z hlavných konkurentov pre Garmin. V portfóliu má síce menej hodiniek, ale ako sa hovorí, menej je niekedy viac. Najnovším prírastkom sú cenovo atraktívne bežecké a športové hodinky COROS Pace 3.

COROS oznámil dostupnosť najnovšej novembrovej aktualizácie, ktorá je od 23. novembra 2023 dostupná v beta verzii pre hodinky Pace 3, Apex 2, Apex 2 Pro a Vertix 2. Finálna verzia pre širokú verejnosť bude dostupná 6. decembra 2023. V priebehu decembra takisto príde aktualizácia pre staršie modely, konkrétne pre hodinky Pace 2, Apex Pro a Vertix 1.

Nová aktualizácia pridáva viacero atraktívnych funkcií a preto o nej píšem v tomto článku. COROS do svojich hodiniek konečne zakomponoval meranie variability srdcového tepu (HRV), čo je jedna z mojich najobľúbenejších funkcií v Garmin hodinkách. Meranie HRV bude k dispozícii pre všetky hodinky s novembrovou aktualizáciou.

COROS hodinky: Meranie variability srdcového tepu (HRV)Zdroj: COROS
COROS hodinky dostali meranie variability srdcového tepu (HRV)

HRV vám zmerajú aj Amazfit Balance či inteligentný prsteň Oura Ring a prínos tejto funkcie spočíva v tom, že vám povie, ako vaše telo regenerovalo počas spánku. Prípadný pokles HRV môže súvisieť s pretrénovaním, nevhodným jedlom, alkoholom, chorobou, či negatívnymi zmenami životného štýlu. Bližšie detaily o variabilite srdcového tepu si môžete prečítať v samostatnom článku TU.

Ďalšou novinkou je generovanie bežeckého tréningového plánu na maratón. COROS tvrdí, že táto funkcia je personalizovaná a bežecký plán sa tak prispôsobuje vašej aktuálnej kondícií a histórii tréningov. Funkcia je určená pre ľudí, ktorí chcú zabehnúť maratón s časom 3,5 hodiny alebo viac. Dostupná je pre všetky COROS hodinky s novou aktualizáciou.

COROS hodinky: Generovanie bežeckého plánu na maratónZdroj: COROS
Generovanie bežeckého plánu na maratón

Hodinky dostali s novembrovou aktualizáciou aj nový widget s počasím a funkciu, pomocou ktorej si môžete vytvoriť vlastný profil pre športovú aktivitu alebo cvičenie. Výrobca zlepšil aj navigačnú funkciu o Turn by Turn upozornenia. Táto novinka je dostupná pre hodinky s navigáciou.

A na záver ešte jedno zlepšenie pre majiteľov hodiniek Pace 2. Tie dostali nové športové režimy, konkrétne Trail Run, Hiking, Ski, Snowboard, XC Ski.

COROS hodinky: Widget s počasím a Turn by Turn upozorneniaZdroj: COROS
Widget s počasím a Turn by Turn upozornenia

Zdroj: COROS

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit