Aplikácia je konečne dostupná v plnej verzii.

Prvé hmatateľné dôkazy o existencii samostatnej aplikácie WhatsApp pre Wear OS boli viditeľné už začiatkom mája tohto roka, kedy sa dostala do verejnej beta verzie. Aplikácia je už tak niekoľko týždňov dostupná pre sériu hodiniek Galaxy Watch5, Pixel Watch a ďalšie.

Aplikácia v čase vydania beta verzie obsahovala jednoduchý zoznam posledných kontaktov, pričom hlavnú stránku dopĺňali položky Nastavenia a Otvoriť v telefóne. Pokiaľ však otvoríte konverzácie, posúvaním je možné otvoriť minulé správy, pričom môžete odpovedať nahraním hlasovej správy, alebo otvorením systémovej klávesnice a veľa ďalšieho. 

WhatsApp je oficiálne k dispozícii pre inteligentné hodinky s Wear OSZdroj: GSMArena
WhatsApp je oficiálne k dispozícii pre inteligentné hodinky s Wear OS

Po mesiacoch testovania sa teraz aplikácia WhatsApp pre Wear OS konečne dostáva z beta fázy do plnej verzie. Aj v prípade nej však platí, že je potrebné vlastniť hodinky s operačným systémom Wear OS 3. Portál GSMArena informuje, že aplikácia umožňuje vytvárať nové konverzácie, odpovedať na správy textom, posielať hlasové správy, používať emoji a prijímať hovory zo zápästia. Portál dodáva, že k dispozícii je aj podpora rýchlych odpovedí. 

Pokiaľ vaše hodinky s Wear OS 3 majú priame dátové pripojenie, tak všetky úkony je možné vykonávať aj bez pripojeného k smartfónu.

Treba však vyzdvihnúť aj načasovanie vydania plnej verzie aplikácie WhatsApp pre Wear OS. To sa totiž deje presne týždeň pred podujatím Samsung Unpacked, počas ktorého kórejská spoločnosť okrem skladateľných smartfónov a nových tabletov, predstaví aj novú sériu hodiniek Galaxy Watch6

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.