Novinkou je celodňové meranie teploty pokožky.

Doplnené 26. októbra 2023: ScanWatch 2 sú v predaji na Slovensku vo verziách 38 a 42 mm za cenu 371,90 eura. ScanWatch Light sú v predaji za 263,90 eura.

Withings predstavil druhú generáciu svojich analógových hodiniek ScanWatch, ktoré prinášajú inteligentné funkcie so zameraním na monitorovanie zdravia. Withings ScanWatch 2 sú v tomto smere najlepšie vybavené analógové hodinky na trhu.

ScanWatch 2 pokračujú v trende, s ktorým prišla už prvá generácia. Znamená to, že ide o klasické ručičkové hodinky, ktoré majú puzdro z nehrdzavejúcej ocele a zafírové ochranné sklíčko. Hodinky sú dostupné v 38 mm a 42 mm veľkostiach.

Na ciferníku si okrem ručičiek môžete všimnúť aj malý 0,63-palcový OLED displej, ktorý zobrazuje základné informácie, umožňuje ovládanie hodiniek a zrkadlí notifikácie z telefónu. Čítanie notifikácií na takto malom displeji však nie je príliš pohodlné.

Withings ScanWatch 2 a Withings ScanWatch LightZdroj: TOUCHIT
Withings ScanWatch Light (vľavo) a Withings ScanWatch 2 (vpravo)

Novinkou je senzor teploty

V čom hodinky ScanWatch vynikajú (v segmente analógových hodiniek) a ich druhá generácia to ešte zlepšuje, sú zdravotné funkcie. Hodinky merajú celodňový tep a analyzujú spánok aj s vyhodnocovaním okysličenia krvi počas noci. K dispozícii je tiež meranie EKG, a to na úrovni ostatných hodiniek s touto funkciou – ScanWatch 2 vyhodnocujú fibriláciu predsiení.

Novinkou druhej generácie je nový senzor teploty, ktorý vyhodnocuje zmeny teploty pokožky počas dňa, počas noci a spánku a takisto aj počas cvičenia. Withings do konca roka pridá aj ďalšie funkcie, ako je upozornenie na nepravidelný srdcový tep počas celého dňa (netreba manuálne spustiť meranie EKG), či vyhodnocovanie variability srdcového tepu počas noci.

Hodinky ponúkajú aj základné športové funkcie, avšak zabudované GPS neobsahujú – dáta o lokalite získavajú z pripojeného smartfónu. Ich odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM a výdrž dosahuje až 30 dní. Ako som však zistil počas testovania hodiniek ScanWatch Horizon, výdrž výrazne ovplyvňuje nastavenie OLED displeja, a môže sa teda znížiť iba na 10 dní.

Withings ScanWatch 2 a Withings ScanWatch LightZdroj: TOUCHIT
Withings ScanWatch 2 (vľavo) majú nový optický senzor so senzorom teploty

Odľahčené Withings ScanWatch Light

Withings tiež predstavil odľahčenú, menšiu a lacnejšiu verziu hodiniek ScanWatch. Nazýva sa Withings ScanWatch Light a je dostupná iba vo veľkosti 37 mm.

ScanWatch Light sa odlišujú použitým ochranným sklíčkom (Gorilla Glass) a najmä obmedzenou funkcionalitou – nemajú meranie okysličenia krvi, teploty a neponúkajú meranie EKG. Z pripravovaných funkcií však dostanú analýzu variability srdcového tepu počas noci.

ScanWatch 2 sú už v predaji aj na Slovensku vo verziách 38 a 42 mm za cenu 371,90 eura. ScanWatch Light sú v predaji za 263,90 eura.

Withings ScanWatch 2 a Withings ScanWatch LightZdroj: TOUCHIT
Withings ScanWatch Light (vľavo) a Withings ScanWatch 2 (vpravo)

Zdroj: Withings

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit