Hodinky s Bluetooth telefonovaním a dobrou výdržou pre nenáročných používateľov.

Xiaomi začalo na Slovensku predávať nový prírastok do rodiny cenovo dostupných smart hodiniek značky Redmi. Nový model Redmi Watch 5 Lite prináša hranatú plastovú konštrukciu a 1,96-palcový AMOLED displej s rozlíšením 410 × 502 pixelov. Výrobca neuvádza maximálny jas.

Hodinky využívajú operačný systém Xiaomi HyperOS a ponúkajú všetky základné funkcie, ktoré by ste očakávali od smart hodiniek. K dispozícii je Bluetooth telefonovanie, počasie, kalendár, to-do list a množstvo softvérových ciferníkov. Bezkontaktné platby však hodinky neponúkajú.

Z hľadiska zdravotných funkcií nájdete vo výbave meranie tepu, stresu, okysličenia krvi a analýza spánku. Redmi Watch 5 Lite obsahujú viac ako 150 športových režimov a zabudovaný GPS čip s podporou piatich navigačných systémov. S hodinkami môžete aj plávať, majú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM.

Hodinky majú 470 mAh batériu, ktorá zabezpečuje výdrž až 18 dní bežného používania, resp. 12 dní intenzívneho používania. So zapnutým always-on displejom je výdrž 1 týždeň.

Redmi Watch 5 Lite sa na Slovensku predávajú za 59,99 eur a z hľadiska pomeru cena/výbava sa javia ako atraktívne zariadenie. Takisto môže ísť o atraktívnu alternatívu k väčším fitnes náramkom, ako sú Xiaomi Smart Band 8 Pro či Samsung Galaxy Fit3.

Redmi Watch 5 LiteZdroj: Xiaomi
Redmi Watch 5 Lite

Zdroj: Xiaomi Slovensko

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit