Xiaomi predstavilo náramok Smart Band 8 v globálnej verzii.

Doplnené: Recenziu na Xiaomi Smart Band 8 si môžete prečítať TU.

Fitnes náramok Xiaomi Smart Band 8 bol pôvodne predstavený v apríli 2023 pre čínsky trh. Teraz sa konečne oficiálne dostáva do Európy, pričom v predaji je už aj na Slovensku.

Nová generácia zaujme niekoľkými vlastnosťami. V prvom rade je to 1,62-palcový AMOLED displej s rozlíšením 192 × 490 pixelov. Zlepšením je vyšší maximálny jas, a to až 600 nitov (v prípade Smart Band 7 to bolo 500). Jeho frekvencia je 60 Hz a chráni ho ochranné sklo Gorilla Glass 3.

Xiaomi Smart Band 8Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Smart Band 8

Nové možnosti nosenia

Xiaomi tiež zdokonalilo dizajn náramku, má hliníkové puzdro. Zmenil sa aj spôsob prichytenia remienkov. V minulosti ste vkladali Smart Band ako pilulku do silikónového remienka. V prípade Smart Band 8 to funguje inak – k náramku pripnete samostatne hornú a spodnú časť remienka. Je to podobný koncept ako v prípade hodiniek.

Vďaka tomuto zlepšeniu ponúka Xiaomi Smart Band 8 nové možnosti nosenia. Náramok môžete používať so všemožnými remienkami a ďalším príslušenstvom, vďaka čomu ho môžete nosiť ako náhrdelník, alebo si ho pripnúť k teniske pri behaní a získať tak pokročilejšie bežecké dáta, ktoré ponúka nový bežecký režim. Všemožné remienky budú v predaji aj na Slovensku.

Xiaomi Smart Band 8Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Smart Band 8

150 športových režimov a tradičné zdravotné funkcie

Xiaomi Smart Band 8 ponúka tradičné funkcie. Monitoruje celodňový tep, stres, okysličenie krvi a analyzuje spánok. K dispozícii je viac ako 150 športových režimov. Náramok je odolný voči vode na úrovni 5 ATM a obsahuje tradičnú výbavu senzorov, ako je akcelerometer, gyroskop a snímač tepu – ten sa zlepšil. Zabudované GPS vo výbave nenájdete.

Výrobca do náramku zabudoval aj slovenskú lokalizáciu a predĺžila sa výdrž batérie, ktorá dosahuje až 16 dní bežného používania. V režime Always-on je to 6 dní.

Xiaomi Smart Band 8Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Smart Band 8

Cenou poteší

Xiaomi Smart Band 8 je v predaji na Slovensku od 26. septembra za cenu od 45,90 eura, čo je nižšia cena v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Ide o základnú verziu bez podpory bezkontaktných platieb.

Zdroj: Xiaomi, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit