Xiaomi predstavilo novú verziu svojho fitnes náramku.

Doplnené 16. 8.: Xiaomi Smart Band 9 je dostupný v globálnej verzii. Náramok je v predaji od 16. augusta za cenu 39,99 eur. K dispozícii je už aj na Slovensku.

Xiaomi Smart Band 9 bol oficiálne predstavený pre čínsky trh, avšak dá sa očakávať, že čoskoro príde aj na globálny trh a budete si ho môcť oficiálne kúpiť aj na Slovensku.

Smart Band 9 prináša dobre známy dizajn s niekoľkými zlepšeniami. 1,62-palcový OLED displej ponúka vyšší maximálny jas na úrovni 1200 nitov, čo je dvojnásobná hodnota v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Znamená to lepšiu čitateľnosť na priamom slnečnom svetle.

Displej má rozlíšenie 192 × 490 pixelov, obnovovaciu frekvenciu 60 Hz a nechýba ani funkcia automatického nastavenia jasu. Smart Band 9 má hliníkové šasi, pričom v Číne bude k dispozícii aj špeciálna edícia s keramickým telom.

Xiaomi Smart Band 9Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 9

Presnejší senzor tepu, výdrž až 3 týždne

Nová generácia fitnes náramku ponúka tradičné zdravotné a športové funkcie. K dispozícii je celodňové meranie tepu, stresu a okysličenia krvi. Xiaomi zlepšilo senzor tepu, ktorý je o 16 % presnejší v porovnaní s náramkom Xiaomi Smart Band 8. Takisto ponúka o 7,9 % presnejšiu analýzu spánku.

K dispozícii je viac ako 150 športových režimov a s náramkom môžete aj plávať, keďže má odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM. Zabudované GPS stále chýba. Batéria s kapacitou 233 mAh sľubuje výdrž až 21 dní, resp. 9 dní používania so zapnutým always-on displejom.

Smart Band 9 sa bude v Číne predávať v dvoch verziách – s NFC a bez NFC. Cena sa pohybuje v prepočte na úrovni od 35 do 45 eur. Náramok s NFC čipom umožní nielen bezkontaktné platenie, ale aj odomykanie vozidiel. Túto funkciu aktuálne podporujú dvaja výrobcovia automobilov (Xiaomi a Lotus).

Taliansky Amazon omylom dočasne zverejnil produktovú stránku s predobjednávkou globálnej verzie náramku. Amazon uvádzal cenu 39,99 eur s dostupnosťou od 19. augusta. Nie je však potvrdené, či sú tieto informácie pravdivé.

Xiaomi Smart Band 9Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 9

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit