Ponúka jasnejší AMOLED displej a presnejší senzor tepu.

Xiaomi Smart Band 9 je v predaji už aj na Slovensku. Čínsky výrobca sa v prípade najnovšej generácie svojho fitnes náramku poponáhľal a jeho globálnu verziu uviedol do predaja už mesiac po predstavení čínskej verzie.

Globálna verzia náramku, ktorá je od 16. augusta 2024 oficiálne v predaji aj na Slovensku, je prakticky na nerozoznanie od čínskej verzie. Prináša totožné zlepšenia – 1,62-palcový AMOLED displej ponúka vyšší maximálny jas na úrovni 1200 nitov, čo je dvojnásobná hodnota v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Znamená to lepšiu čitateľnosť na priamom slnečnom svetle.

Displej ponúka automatického nastavenia jasu, má rozlíšenie 192 × 490 pixelov a obnovovaciu frekvenciu 60 Hz. Náramok má hliníkové šasi a odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM.

Xiaomi Smart Band 9Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 9

S presnejším meraním tepu, avšak stále bez NFC

Druhým zlepšením je presnejší senzor tepu. Ponúka o 16 % presnejšie meranie tepu v porovnaní s náramkom Xiaomi Smart Band 8 a o 7,9 % presnejšiu analýzu spánku. Náramok okrem merania tepu, stresu a okysličenia krvi SpO2 vyhodnocuje aj 7-dňovú hodnotu pokojovej srdcovej frekvencie.

Xiaomi Smart Band 9 ponúka viac ako 150 športových režimov a špecializované bežecké a cyklistické funkcie. Zabudované GPS však vo výbave nečakajte. Batéria s kapacitou 233 mAh sľubuje výdrž až 21 dní, resp. 9 dní používania so zapnutým always-on displejom.

Bohužiaľ, globálna verzia náramku prichádza na trh opäť bez dôležitej funkcie. NFC čip vo výbave nenájdete a tak Xiaomi Smart Band 9 neponúka bezkontaktné platby cez Xiaomi Pay. Keďže čínska verzia existuje aj vo verzii s NFC, oslovil som Xiaomi Slovensko s otázkou, či sa v budúcnosti dočkáme NFC verzie aj u nás. Odpoveď bola, že sa jej uvedenie „momentálne neplánuje“.

Xiaomi Smart Band 9 bude na Slovensku k dispozícii v piatich farbách. Farby Glacier Silver, Midnight Black, Arctic Blue a Mystic Rose sú už v predaji, čoskoro pribudne farba Titan Gray. Cena náramku je 39,90 eur.

Xiaomi Smart Band 9Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 9

Zdroj: Xiaomi Slovensko

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit