Wear OS hodinky do 200 eur.

Doplnené 27. februára 2024: Xiaomi Watch 2 boli oficiálne predstavené a od 26. februára 2024 sú v predaji na Slovensku za 189 eur.

Xiaomi Watch 2 sú najnovšie smart hodinky značky Xiaomi. Využívajú operačný systém Wear OS a ide o lacnejšiu verziu hodiniek Xiaomi Watch 2 Pro, ktoré debutovali na jeseň 2023. Nové hodinky boli predstavené na výstave MWC 2024 v Barcelone a od 26. februára 2024 sa predávajú na Slovensku. Cena je skvelá, 189 eur.

Xiaomi Watch 2 ponúkajú podobnú výbavu ako Watch 2 Pro s niekoľkými drobnými zmenami. Hodinky sa už na prvý pohľad odlišujú dizajnom. Základná verzia nemá vo výbave otočnú korunku a jej puzdro je hliníkové. Verzia Pro má oceľovú konštrukciu.

Obe verzie hodiniek ponúkajú totožný 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov a jasom 600 nitov. Hodinky v oboch prípadoch využívajú totožný procesor Snapdragon W5+ Gen 1, pričom Xiaomi uvádza výdrž 65 hodín – rovnako ako v prípade Wi-Fi verzie modelu Watch 2 Pro.

Xiaomi Watch 2Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Watch 2

LTE verziu neponúkajú

Xiaomi Watch 2 ponúkajú tradičné zdravotné funkcie (meranie tepu, stresu, okysličenia krvi, analýza spánku). Stavbu tela pomocou bioelektrickej impedancie, čo je funkcia, ktorú ponúkajú Xiaomi Watch 2 Pro, však tieto hodinky nemajú. K dispozícii je dvojpásmové GPS a viac ako 150 športových režimov.

Výrazným rozdielom medzi Xiaomi Watch 2 a Watch 2 Pro je absencia LTE modelu v prípade základnej verzie. Tá ponúka Wi-Fi a Bluetooth 5.2. Nechýbajú ani NFC platby cez Google Pay.

Xiaomi Watch 2 Pro som vo svojej recenzii chválil za atraktívny pomer cena/výbava, a to dvojnásobne, ak hľadáte Wear OS hodinky s podporou eSIM. Na druhej strane som kritizoval niekoľko detských nedostatkov, ktoré sa v hodinkách objavili.

V prípade nových hodiniek Xiaomi Watch 2 sú prvé dojmy lepšie. Používam ich niekoľko dní a nezaznamenal som nedostatky, ktoré som kritizoval v prípade Watch 2 Pro.

Zdroj: Xiaomi, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit