Na trh vraj prídu koncom októbra.

Doplnené 16. 9.: Článok som zaktualizoval o nové informácie a fotografie.

Xiaomi pripravuje nové smart hodinky so systémom Wear OS. Portál mysmartprice.com zverejnil fotografie s ich dizajnom, očakávané špecifikácie a prezradil prvú várku informácií. Tieto údaje neskôr doplnil @MysteryLupin na sociálnej sieti X a niektoré špekulácie už potvrdilo aj samotné Xiaomi. V tomto článku som všetky dôležité informácie zosumarizoval.

Nové hodinky sa budú nazývať Xiaomi Watch 2 Pro a keďže budú využívať operačný systém Wear OS s nadstavbou MIUI, budú priamo konkurovať hodinkám ako Samsung Galaxy Watch6 (Classic) či TicWatch Pro 5. Využitie systému Wear OS potvrdilo Xiaomi v krátkom videu.

Rovnako ako TicWatch, aj Xiaomi využije vo svojich hodinkách procesor Snapdragon W5+ Gen 1 v kombinácii s 2 GB RAM a 32 GB úložiskom. Na základe môjho testovania iných hodiniek s týmto procesorom môžem potvrdiť, že ide o najlepší procesor na trhu pre smart hodinky so systémom Wear OS.

Xiaomi Watch 2 ProZdroj: mysmartprice.com
Xiaomi Watch 2 Pro

Výdrž až 3 dni, dostupné budú aj v LTE verzii

Xiaomi Watch 2 Pro dostanú do výbavy 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov. Puzdro hodiniek bude z nehrdzavejúcej ocele a v ich výbave bude aj otočná korunka, ktorú dopĺňajú dve bočné tlačidlá. Hodinky by mali ponúknuť tradičnú várku zdravotných a športových funkcií, pričom novinkou v segmente Xiaomi hodiniek bude funkcia na meranie EKG.

Pridanou hodnotou by mala byť dostupnosť Bluetooth aj 4G LTE verzie s podporou eSIM. Kapacita batérie bude 500 mAh, čo by malo zabezpečiť výdrž na úrovni až 3 dní používania.

Mysmartprice.com uvádza, že pripravované hodinky Xiaomi Watch 2 Pro by mali prísť na trh koncom októbra s cenou na úrovni 400 eur. @MysteryLupin však zverejnil screenshot, ktorý naznačuje cenu na úrovni 270 eur za Bluetooth verziu a 330 eur za model s LTE konektivitou.

Xiaomi Watch 2 ProZdroj: mysmartprice.com
Xiaomi Watch 2 Pro

Xiaomi ich predstaví už koncom septembra

Xiaomi prostredníctvom krátkeho videa potvrdilo, že hodinky Watch 2 Pro predstaví už 26. septembra spoločne so smartfónmi Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro. Poľský obchod x-kom.pl už má pripravenú aj produktovú stránku pre nové hodinky.

Zdroj: mysmartprice.com, @MysteryLupin, @MysteryLupin, x-kom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit