Aké zlepšenia prináša?

Spoločnosť Oura prekvapujúco predstavila novú generáciu svojho smart prsteňa Oura Ring, ktorý je považovaný za najlepší na trhu. Nový Oura Ring 4 neprináša tak výrazný posun ako druhá či tretia generácia a zameriava sa najmä na optimalizáciu dizajnu a presnosti senzorov. Výrobca takisto pridal nové veľkosti a trošku zlepšil výdrž batérie.

Oura Ring 4 má kompletné titánové telo. Platí to aj vnútornú vrstvu, ktorá bola v minulosti epoxidová. Dizajn je o niečo tenší v porovnaní s prsteňom Oura Ring 3, ale iba v tom zmysle, že senzory už tak nevyčnievajú z vnútornej strany prsteňa ako v minulosti.

Samotná hrúbka prsteňa sa nemenila (2,88 mm), hmotnosť sa málinko znížila. Predtým bola na úrovni od 4 do 6 gramov, teraz je od 3,3 do 5,2 gramu v závislosti od veľkosti.

Oura Ring 4Zdroj: Oura
Oura Ring 4

Presnejšie senzory a o deň dlhšia výdrž batérie

Nová generácia prsteňa má kompletne okrúhly dizajn a po novom je dostupná vo väčšom počte veľkostí od 4 do 15. V minulosti boli k dispozícii veľkosti od 6 do 13. Oura Ring 4 je v predaji v šiestich farbách.

Oura takisto zdokonalila senzory a presnosť merania. Konkrétne uvádza o 30 % presnejšie meranie okysličenia krvi, o 15 % lepšie identifikovanie problémov s dýchaním počas spánku a zníženie počtu hluchých miest v rámci merania celodňového tepu a tepu počas spánku o 7, resp. 31 %. Nový algoritmus takisto umožnil predĺžiť výdrž batérie na 8 dní, čo je o jeden deň viac v porovnaní s prsteňom Oura Ring 3.

Pri pohľade na senzory v prsteni som nezaznamenal zmeny v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Vo výbave je akcelerometer na meranie pohybu a zelené, červené a infračervené senzory na monitorovanie tepu, variability srdcového tepu, dýchania a teploty pokožky.

Oura Ring 4Zdroj: Oura
Oura Ring 4 má o deň dlhšiu výdrž batérie, do výbavy dostane aj novú nabíjaciu stanicu

Zlepšená mobilná aplikácia, cena a dostupnosť

Oura takisto oznámila veľké zlepšenie mobilnej aplikácie. Jej novú verziu si naplno užijú nielen majitelia novej generácie, ale aj používatelia prsteňa Oura Ring 3. Ten ostáva v predaji do vypredania zásob. Novej mobilnej aplikácii sa budem detailnejšie venovať v samostatnom článku, keď ju budem mať k dispozícii. Aktualizácia na verziu 6.0 prišla dnes, nová verzia sa mi však ešte neaktivovala.

Oura Ring 4 sa už dá predobjednať cez oficiálnu stránku ouraring.com za cenu od 399 eur. Výrobca ju začne odosielať od 15. októbra. Pre plnohodnotné využitie Oury je potrebné prémiové predplatné, ktorého cena je 6 eur mesačne, resp. 70 eur ročne.

Z pohľadu dlhoročného používateľa prsteňa Oura Ring 3 mi prechod na novú verziu zatiaľ nedáva zmysel. Zvažovať ho budem v prípade opotrebovania batérie v mojom prsteni.

Oura Ring 4Zdroj: Oura
S príchodom prsteňa Oura Ring 4 príde aj zlepšená mobilná aplikácia. Toto zlepšenie bude dostupné aj pre používateľov prsteňa Oura Ring 3

Zdroj: Oura

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit