Hrudný pás je možné pripojiť k viacerým hodinkám cez Bluetooth. Nie však ku všetkým.

Hrudný pás je obľúbené príslušenstvo, ktoré začína používať čoraz viac používateľov smart hodiniek. Dôvodov je niekoľko – niektorí používatelia môžu mať problém s presnosťou merania tepu pomocou hodiniek, niekto jednoducho preferuje meranie tepu pomocou hrudného pásu a niekto chce cvičiť bez hodiniek.

Hrudný pás je možné pripojiť prakticky ku všetkým hodinkám športových značiek, ako sú Garmin, Suunto, Polar či COROS. O tom, ako ho pripojiť ku Garmin hodinkám, som písal v samostatnom článku TU. A tiež som radil, ako používať hrudný pás iba so smartfónom.

V tomto článku poradím, ako je možné pripojiť hrudný pás k hodinkám iných značiek ako Garmin. Na účely článku sa zameriam iba na pripojenie cez rozhranie Bluetooth.

Hodinky musia podporovať pripojenie hrudného pásu cez Bluetooth

Na to, aby ste mohli pripojiť hrudný pás k hodinkám cez Bluetooth, musia hodinky podporovať tento typ príslušenstva. Nestačí, že majú Bluetooth pripojenie – to je dnes samozrejmosťou. Hodinky musia vyslovene podporovať pripojenie športových zariadení cez Bluetooth.

V prípade hodiniek športových značiek ako Suunto, Polar, COROS by to nemal byť problém a považujem to za samozrejmosť, že vaše hodinky budú podporovať pripojenie hrudného pásu cez Bluetooth. Z vlastnej skúsenosti tiež môžem potvrdiť, že pripojenie pásu cez Bluetooth podporujú aj hodinky Apple Watch, Huawei Watch GT 3 a novšie hodinky tejto značky a Amazfit GTR 4 a GTS 4 a novšie modely tejto značky.

V prípade hodiniek od Samsungu, Xiaomi a Redmi som sa zatiaľ nestretol s modelmi, ktoré by podporovali natívne pripojenie hrudného pásu cez Bluetooth. To isté platí aj pre hodinky iných značiek, ktoré využívajú systém Wear OS.

Pokiaľ s istotou neviete povedať, či vaše hodinky podporujú pripojenie hrudného pásu cez Bluetooth, overte si to u predajcu alebo výrobcu hodiniek. Alebo mi napíšte. Ak som hodinky testoval, tak vám budem vedieť poradiť.

Apple Watch Ultra 2Zdroj: TOUCHIT
Apple Watch Ultra 2 a hrudný pás Polar H10

Ako spárovať hrudný pás s hodinkami cez Bluetooth

Pokiaľ máte hodinky, ktoré umožňujú pripojenie hrudného pásu cez Bluetooth, postup jeho spárovania a používania je veľmi jednoduchý:

  • vodivé plochy hrudného pásu navlhčite vodou alebo olížte a pás si nasaďte
  • v hodinkách otvorte nastavenie Bluetooth pripojenia, resp. nastavenie pripojenia športového príslušenstva
  • v zozname by sa mal zobraziť hrudný pás, ktorý máte práve nasadený na tele
  • ťuknutím na názov hrudného pásu ho spárujete s hodinkami

Hodinky by mali po úvodnom spárovaní automaticky vyhľadávať hrudný pás a pripojiť sa k nemu pred začiatkom cvičenia, ak ho máte nasadený na tele. Pokiaľ by vám to nefungovalo korektne, pred začatím cvičenia si skontrolujte stav pripojenia cez nastavenie Bluetooth rozhrania, resp. cez nastavenie pripojenia športového príslušenstva.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit