Aktualizácia na verziu 3.21.3.2 je dostupná na stiahnutie.

Amazfit oznámil začiatkom júla aktualizáciu operačného systému Zepp OS na verziu 4.0. Nová verzia systému Zepp OS bola v prvej várke k dispozícii pre hodinky Amazfit Balance a Amazfit Active. Neskôr bude k dispozícii aj pre modely pre Amazfit Cheetah (Round, Square aj Pro)Amazfit Falcon a Amazfit T-Rex Ultra.

Do hodiniek Amazfit Balance prišiel systém Zepp OS 4.0 prostredníctvom aktualizácie na verziu 3.20.6.1. Tá však obsahovala nedostatky, takže výrobca pozastavil jej distribúciu a chyby opravil. Opravená verzia má označenie 3.21.3.2 a v týchto dňoch by mala byť dostupná na stiahnutie aj pre slovenských používateľov hodiniek Amazfit Balance.

Amazfit prezentuje ako hlavné lákadlá novej verzie zlepšenia operačného systému Zepp OS 4.0, ktoré sú primárne zamerané na funkcie umelej inteligencie. AI asistent Zepp Flow sa dočkal zdokonalenia vďaka integrácii technológie GPT-4o od OpenAI, takže by mal ponúknuť prirodzenejšiu komunikáciu a inteligentnejšie funkcie.

Amazfit Balance dostali aktualizáciu na verziu 3.21.3.2Zdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance dostali aktualizáciu na verziu 3.21.3.2

Ak viete po anglicky, nemecky, portugalsky, japonsky alebo kórejsky, hodinky môžete ovládať hlasom, diktovať odpovede na správy a aktivovať Bluetooth hovory. V pláne je aj podpora pre francúzštinu, taliančinu, španielčinu a ďalšie jazyky.

Z môjho pohľadu však hlavné zlepšenia spočívajú v detailoch a drobnostiach. Amazfit hodinky sa konečne naučili synchronizovať správu notifikácií s Android telefónom. Znamená to, že keď zmažete notifikácie cez hodinky alebo cez Android telefón, upozornenie sa automaticky odstráni aj na druhom zariadení.

Výborné je, že hodinky nebudú zobrazovať upozornenia, keď ich nemáte na ruke a keď ich dáte na nabíjačku, tak sa automaticky aktivuje režim Nerušiť. Výrobca tiež pridal užitočnú skratku do štandardného spôsobu ovládania – z režimu cvičenia sa môžete vrátiť na ciferník dlhým podržaním spodného tlačidla. Táto skratka doteraz fungovala iba v tzv. Button režime.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Z ďalších noviniek dávam do pozornosti nové športy Padel a Pickleball, zlepšený režim rybolovu, nové možnosti generovania tréningového plánu cez Zepp Coach podľa vzdialenosti a tempa alebo podľa srdcového tepu a podporu pre bežecké merače výkonu, ktoré k hodinkám pripojíte cez Bluetooth. Hodinky Balance takisto podporujú cyklistické merače výkonu a hrudný pás.

Amazfit Balance tiež dostali nočný režim zobrazenia ciferníka v červenej, oranžovej alebo zelenej farbe. Tieto zlepšenia pôvodne priniesla už aktualizácia na verziu 3.20.6.1. Nová verzia však opravuje chyby, ktoré mohli spôsobiť zhoršenú funkcionalitu GPS čipu (ústrely) a zvýšenú spotrebu energie v špecifických situáciách.

Objektívne treba uznať, že Amazfit si za hodinky Balance zaslúži pochvalu. Pred necelým rokom som ich v recenzii označil za najlepšie Amazfit hodinky za posledné roky a za týmto tvrdením si stojím aj dnes. Faktom je, že Amazfit Balance sa za posledných takmer 11 mesiacov citeľne zlepšili, nakoľko dostali množstvo aktualizácií s novými funkciami a ďalšími zlepšeniami.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit