Aktualizácia je dostupná v niektorých regiónoch, na jej dostupnosť v Európe čakáme.

Amazfit sprístupnil veľkú aktualizáciu pre hodinky Balance. Aktualizácia má označenie 3.17.6.3 a prináša najnovšiu verziu operačného systému Zepp OS 3.5. Balance sú prvé hodinky, ktoré túto verziu systému ponúkajú.

Zepp OS 3.5 prináša nového hlasového asistenta Zepp Flow, vďaka ktorému by malo byť možné komunikovať s hodinkami pomocou hlasu. Amazfit hodinky už v minulosti ponúkali jednoduché hlasové povely, avšak Zepp Flow by mal posunúť hlasovú interakciu na novú úroveň. Funkcia je aktuálne dostupná iba v USA a Kanade.

Aktualizácia na Zepp OS 3.5 pre Amazfit BalanceZdroj: gadgetsandwearables.com
Aktualizácia na Zepp OS 3.5 pre Amazfit Balance

Offline mapy a podpora pre fotky v notifikáciách

Veľkou novinkou aktualizácie na Zepp OS 3.5 je podpora pre offline mapy. Tie už majú vo výbave niektoré ďalšie hodinky od Amazfitu, napríklad Cheetah Pro, a s aktualizáciou na najnovšiu verziu ich dostanú aj Balance. Je to skvelá správa pre existujúcich aj potenciálnych majiteľov týchto hodiniek. Okrem mapových podkladov pre celý svet sú k dispozícii aj detailné lyžiarske mapy.

Zepp OS 3.5 prináša aj podporu pre zobrazovanie fotografií a obrázkov z notifikácií vybraných Android aplikácií priamo v hodinkách a viacero ďalších optimalizácií a zlepšení.

Amazfit Cheetah ProZdroj: TOUCHIT
Offline mapy v hodinkách Amazfit Cheetah Pro. Aktualizácia na Zepp OS 3.5 ich prináša aj do Amazfit Balance

Kedy bude dostupná na Slovensku?

Prvé informácie o dostupnosti novej aktualizácie pre Amazfit Balance sa objavili pred viac ako dvoma týždňami. Hodinky, ktoré máme k dispozícii v redakcii, novú aktualizáciu zatiaľ nedostali. Dá sa teda predpokladať, že Amazfit ju zatiaľ nesprístupnil pre náš región.

Túto domnienku potvrdzuje aj skutočnosť, že Amazfit oznámil tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční pred výstavou MWC 2024 v Barcelone. Pozvánka naznačuje, že konferencia bude zameraná práve na Zepp OS 3.5 a funkciu Zepp Flow. Predpokladám teda, že Amazfit Balance by mohli na Slovensku dostať novú aktualizáciu do konca februára, resp. na prelome februára a marca.

Amazfit pozýva na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční na konci februáraZdroj: TOUCHIT
Amazfit pozýva na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční na konci februára

Zdroj: gadgetsandwearables, Amazfit, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit