Najlepšie hodinky od Amazfitu budú ešte lepšie.

Amazfit Balance patria medzi najnovšie hodinky značky Amazfit. Na trh prišli v septembri 2023 a priamo nadväzujú na hodinky série GTR. Amazfit však v prípade modelu Balance priniesol viacero zmysluplných noviniek, ktoré nie sú v cenovej kategórii do 250 eur štandardom – či už ide o bezkontaktné platby cez Zepp Pay, o novú metriku Readiness, vďaka ktorej má zmysel s hodinkami aj spávať alebo o celkovú kombináciu dizajnu, funkcií, dobrej výdrže batérie a rozumne postavenej ceny.

Amazfit v polovici novembra sprístupnil prvú veľkú aktualizáciu pre hodinky Balance od ich uvedenia na trh. Jej označenie je 3.15.10.1 a má veľkosť 13,30 MB. Aktualizácia zlepšuje hodinky a prináša niekoľko užitočných noviniek.

Amazfit Balance, aktualizácia na verziu 3.15.10.1Zdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance, aktualizácia na verziu 3.15.10.1

Konkrétne pribudla nová funkcia, ktorá v reálnom čase upozorňuje na vašu formu počas behania. Praktickou funkciou je tiež nová možnosť vytvoriť si intervalový tréning, resp. šablónu tréningu, priamo v telefóne v aplikácii Zepp a následne si ho odoslať do hodiniek.

A v neposlednom rade pribudla možnosť vygenerovať si bežecký tréningový plán na 3 km, ktorý ocenia používatelia, ktorí doteraz nebehali a chceli by začať. Hodinky takisto ponúkajú bežecké plány na 5 a 10 km. Ak chcete plán na väčšiu vzdialenosť, musíte si kúpiť hodinky zo série Cheetah.

Amazfit zoptimalizoval aj vyhodnocovanie pripravenosti na deň (funkcia Readiness) a funkciu na analýzu zloženia tela pomocou bioelektrickej impedancie (Body Composition). Praktickým zlepšením, ktoré som okamžite ocenil aj ja, je rýchle spustenie platenia cez Zepp Pay dvojitým stlačením horného tlačidla. A v neposlednom rade pribudla funkcia Camera Remote na vzdialené aktivovanie spúšte fotoaparátu v telefóne.

Špeciálna edícia hodiniek príde začiatkom decembra

Amazfit takisto oznámil, že 6. decembra predstaví hodinky Amazfit Balance Special Edition. Bližšie detaily neprezradil, avšak predpokladám, že pôjde o luxusnejšiu verziu hodiniek, ktorá bude vyrobená z kvalitnejších materiálov.

Amazfit už v minulosti vyrobil viacero špeciálnych či limitovaných edícií. V prípade hodiniek Amazfit GTR 4 uviedol na trh špeciálnu edíciu s názvom Amazfit GTR 4 Limited Edition. Tá je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele a zadnú časť má z keramiky a skla. Štandardná verzia hodiniek má hliníkové telo (rovnako ako Balance) a zadný kryt z polykarbonátu.

Uvidíme teda, či to bude rovnako aj v prípade Amazfit Balance Special Edition, alebo či si Amazfit pripravil pre túto špeciálnu edíciu niečo iné.

Doplnené: Hodinky Amazfit Balance Special Edition boli predstavené. Jediným rozdielom sú nové farebné verzie. Zároveň však kúpou špeciálnej edície podporíte sadenie stromov. Cena špeciálnej edície je rovnaká ako v prípade štandardnej – 249 eur.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit