Nové CAD obrázky naznačujú evolučné zmeny.

O nových Apple Watch, ktoré Apple predstaví v septembri tohto roka, sa v posledných mesiacoch veľa špekulovalo. Objavilo sa viacero informácií o tzv. Apple Watch X, ktoré by vraj mali priniesť najväčšiu zmenu dizajnu hodiniek od Applu za posledné roky vrátane nového systému pripájania remienkov.

Nové CAD obrázky, ktoré zverejnil portál 91mobiles, však naznačujú niečo iné. Tohtoročné Apple Watch (nech sa už volajú akokoľvek) síce budú iné, avšak nebude to až taká revolúcia.

Ak sú CAD obrázky pravdivé a zobrazujú skutočné Apple Watch Series 10, potom budú nové hodinky od Applu najmä väčšie. Ich rozmery by mali byť 46 × 39,7 × 11,6 mm, čo je o cca 1 mm viac v porovnaní s Apple Watch Series 9, ktoré majú rozmery 45 × 38 × 10,7 mm.

CAD rendery Apple Watch Series 10Zdroj: 91mobiles
CAD rendery Apple Watch Series 10

Do väčšieho tela dokázal Apple vtesnať väčší displej, keďže Series 10 by mali ponúknuť až 2-palcovú uhlopriečku. Je to o trošičku viac v porovnaní s Apple Watch Ultra, ktoré majú 1,92-palcový displej. Pre porovnanie, ich rozmery sú 49 × 44 × 14,4 mm.

CAD rendery však nenaznačujú, že by mali tohtoročné Apple Watch priniesť magnetický spôsob pripínania remienkov. Časti na pripojenie remienka vyzerajú identicky v porovnaní s aktuálnou generáciou a nechýbajú ani dve tlačidlá, ktoré slúžia na uvoľnenie pripnutého remienka.

Rendery nenaznačujú ani zmenu bočných tlačidiel. Ľavá hrana obsahuje otočnú korunku a spodné tlačidlo, na pravej hrane sa nachádza reproduktor.

Z renderov sa nedá vyčítať, a portál 91mobiles v tomto smere nezverejnil žiadne nové informácie, či budú tohtoročné Apple Watch nakoniec naozaj monitorovať zmenu srdcového tlaku alebo nie.

CAD rendery Apple Watch Series 10Zdroj: 91mobiles
CAD rendery Apple Watch Series 10

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit