Dôvodom je zjednotenie portfólia s produktami Pixel.

Google pokračuje v oznamovaní nepríjemných noviniek, ktoré súvisia so značkou Fitbit – minimálne z pohľadu jeho fanúšikov na Slovensku. Po diskutabilných zmenách, ktoré prišli na trh spoločne so smart hodinkami Fitbit Sense 2 a Versa 4, sa Google rozhodol kompletne ukončiť predaj Fitbit produktov v 11 európskych krajinách vrátane Slovenska a Česka.

Oficiálny dôvod tohto rozhodnutia je, že Google chce zjednotiť produktové portfólio Fitbit zariadení s produktami Pixel, ktoré sa takisto oficiálne nepredávajú na Slovensku či v Česku. Niektorí predajcovia ich síce dovážajú na náš trh, avšak nejde o oficiálny predaj.

Pripomeňme, že Google dokončil akvizíciu spoločnosti Fitbit v januári 2021. Jeho technológie integroval do inteligentných hodiniek Pixel Watch a okrem toho vykonal viacero rozhodnutí, ktoré rozčúlili fanúšikov Fitbit zariadení.

Fitbit zariadenia si odteraz kúpite iba zo zahraničia, resp. cez neoficiálny predaj

Ukončenie oficiálneho predaja v praxi znamená, že ak by ste si chceli kúpiť najnovší fitnes náramok Fitbit Charge 6 (a prípadne aj staršie zariadenia), treba si ho objednať napr. z nemeckého Amazonu. Rovnakým spôsobom si môžete objednať hodinky Pixel Watch 2. Tých je však plný bazoš, keďže ich predáva množstvo Slovákov, ktorí si zo zahraničia predobjednali smartfón Pixel 8 Pro a hodinky dostali ako darček.

Pokiaľ aktuálne používate náramok či hodinky značky Fitbit, z používateľského hľadiska sa nič nezmení. Naďalej budete dostávať aktualizácie a zariadenie vám bude normálne fungovať ako doteraz. Google však deaktivuje automatickú obnovu predplatného služby Fitbit Premium, pokiaľ ste si túto službu predplatili cez stránku fitbit.com.

Ak máte záujem používať Fitbit Premium aj naďalej, po skončení vášho aktuálneho predplatného si môžete službu predplatiť cez mobilnú aplikáciu Fitbit pre Android alebo pre iOS. V súvislosti s ukončením predaja prestala fungovať aj stránka Fitbit.com – Google vás presmeruje na stránku podpory, ktorá informuje o týchto zmenách.

Zdroj: Fitbit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit