Fitbit odstráni prístup k ovládaciemu panelu na webe.

Ohlásil to na svojej komunitnej stránke. Termín zmeny je 8. júl 2024, pričom potom už nebudete môcť k údajom z aplikácie pristupovať prostredníctvom webového konta na stránke Fitbit.com. Cieľom je priniesť jednotnosť v rámci možností a ovládania aplikácie. To ale neznamená pridanie funkcií na web ale web jednoducho odstrániť. Aplikácia v smartfóne, ktorá posledné mesiace prechádzala viacerými aj vizuálnymi zmenami má byť hlavné prostredie.

Výrobca argumentuje tým, že mnoho funkcií bolo navrhnutých výlučne na použitie s mobilnou aplikáciou. Svoj podiel má na tom aj odkúpenie Fitbitu Googlom, ktoré sa stalo už dávnejšie. Vzhľadom na praktiky Googlu by sme sa nečudovali, keby aplikáciu previedol úplne pod svoje krídla aj v rámci značky a integroval ju pod svoju aplikáciu Fit.

Používatelia sa nemusia obávať straty dát, ani tí ktorí webové rozhranie nepoužili. Nevyžaduje sa od vás žiadna akcia. Mobilná aplikácia je hlavný prvok a všetky dáta sú cez ňu dostupné. Z pohľadu aplikácie sa nič nemení a všetky údaje zaznamenané cez zariadenia tejto značky sa prostredníctvom nej budú synchronizovať a uchovávať aj naďalej.

fitbit web dashboardZdroj: Fitbit

Zdroj: Fitbit

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.