V Európe sa predávajú za 150 eur.

Honor v polovici júla 2023 predstavil svoje najnovšie smart hodinky. Nazývajú sa Honor Watch 4 a v porovnaní s konkurenciou lákajú najmä podporou pre eSIM kartu, vďaka čomu ich môžete využiť na telefonovanie aj bez pripojeného smartfónu. Bohužiaľ, táto funkcia je exkluzívna iba pre čínsku verziu.

Európska verzia podporu pre eSIM neobsahuje, čo potvrdzuje produktová stránka hodiniek na webe francúzskeho Honoru. Globálna verzia hodiniek sa v Európe predáva za 150 eur a je možné, že sa časom dostane aj na slovenský trh.

Ignorujúc eSIM funkcionalitu, ktorá bohužiaľ v globálnej verzii chýba, ponúkajú hodinky Honor Watch 4 hranatý dizajn s 1,75-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 390 × 450 pixelov a 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Ich rozmery sú 45 × 39 × 11,2 mm, hmotnosť je 32 gramov bez remienka.

Hodinky využívajú operačný systém MagicOS, majú 4 GB úložisko a ponúkajú tradičné zdravotné funkcie, ako je meranie celodňového tepu, stresu, okysličenia krvi a analýzu spánku. K dispozícii je 85 športových režimov a (pravdepodobne jednopásmovýmulti-GNSS čip (podpora pre GPS a ostatné navigačné systémy).

Honor Watch 4 ponúkajú v globálnej verzii iba Bluetooth telefonovanie, teda telefonovanie cez pripojený smartfón. Vďaka absencii eSIM funkcionality však ponúkajú dlhšiu výdrž ako čínska verzia a to až na úrovni 14 dní. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM.

Honor Watch 4Zdroj: Honor
Honor Watch 4: Globálna verzia hodiniek nepodporuje eSIM a ponúka iba Bluetooth telefonovanie

Zdroj: Honor

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit