Špekuluje sa o ňom už niekoľko mesiacov.

Doplnené 18. 9.: V aplikácii Galaxy Wearable sa objavila oficiálna ikona pripravovaného prsteňa ako aj názov Galaxy Ring.

Je verejným tajomstvom, že Samsung čoskoro vstúpi na trh s inteligentnými prsteňmi. O jeho Galaxy Ringu sa hovorí už niekoľko mesiacov, pričom prvé správy sa objavili takmer pred rokom. Ďalšia várka informácií z leta tohto roka (2023) tvrdila, že prsteň sa nachádza v pokročilom štádiu vývoja a prvá zmienka o prsteni od Samsungu sa dokonca objavila už aj v aplikácii Samsung Health.

Známy leaker @UniverseIce teraz tvrdí, že Samsung plánuje oficiálne predstaviť Galaxy Ring už počas januárovej udalosti Galaxy Unpacked 2024, na ktorej spoznáme najnovšie vlajkové lode radu Samsung Galaxy S24. Je možné, že očakávaný inteligentný prsteň sa stane hlavnou hviezdou tejto konferencie.

@UniverseIce tvrdí, že Samsung predstaví prsteň Galaxy Ring už v januári 2024Zdroj: @UniverseIce
@UniverseIce tvrdí, že Samsung predstaví prsteň Galaxy Ring už v januári 2024

Zatiaľ nie je známe, či bude Galaxy Ring predstavený pod týmto menom, nakoľko internetom koluje viacero potenciálnych názvov.

Doplnené 18. 9.: Portál 9to5google analyzoval zdrojový kód aplikácie Galaxy Wearable, v ktorom našiel nielen oficiálnu ikonu pripravovaného prsteňa, ale aj potvrdenie jeho oficiálneho názvu – Galaxy Ring.

Druhou otázkou je, aké funkcie toto zariadenie ponúkne. Očakáva sa, že by mohlo ísť o konkurenciu pre Oura Ring, čo znamená, že by Galaxy Ring ponúkol dôraz na zdravotné a fitnes funkcie.

Na druhej strane je možné, že Samsung vybaví svoj prsteň aj pokročilejšími inteligentnými funkciami a prepojí ho s celým ekosystémom Samsung zariadení, čo je vlastnosť, s ktorou som sa doteraz v segmente inteligentných prsteňov nestretol. V januári, ak ho Samsung naozaj predstaví, sa dozvieme všetko podstatné.

Samsung Galaxy RingZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Ring

Zdroj: weibo, sammobile, 9to5google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit