V predaji bude od 23. februára 2024.

Samsung oficiálne predstavil novú generáciu fitnes náramku Galaxy Fit. O existencii modelu Galaxy Fit3 sa hovorilo už niekoľko mesiacov, pričom koncom roka 2023 sme poznali prakticky kompletné technické špecifikácie. Pred pár dňami sa na internete dokonca objavili aj marketingové materiály, ktoré sú určené na školenie pre predajcov a recenzentov, aby ich upozornili na kľúčové novinky a zlepšenia.

Špekuláciám je však koniec, keďže Samsung oficiálne oznámil fitnes náramok Galaxy Fit3 a potvrdil spustenie jeho predaja od 23. februára 2024, a to aj na Slovensku. Cena je 64 eur.

Galaxy Fit3 má vo výbave 1,6-palcový AMOLED displej s rozlíšením 256 × 402 pixelov. Jeho rozmery sú 42,9 × 28,8 × 9,9 mm a hmotnosť je 36,8 gramu. Pre porovnanie, Galaxy Fit2, ktorý prišiel na trh pred takmer 3,5 rokmi, mal 1,1-palcový displej a hmotnosť 21 gramov. Novinka je teda o niečo väčšia, avšak väčší displej oceníte pri bežnom používaní aj čítaní notifikácií z telefónu. Kľúčovým zlepšením je kvalitnejšia konštrukcia z hliníka.

Náramok ponúka 16 MB RAM, 256 MB úložisko a 208 mAh batériu, ktorá zabezpečí výdrž na úrovni 13 dní používania. Poteší odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68 a zároveň 5 ATM. Samsung vybavil novú generáciu náramku aj dvoma novými senzormi – svetelný senzor umožňuje automatické nastavenie jasu displeja a barometrický výškomer dokáže určiť nadmorskú výšku a prevýšenie. Tento senzor však môže byť niekedy nepresný, ako som písal v samostatnom článku TU.

Samsung Galaxy Fit3Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Fit3

Galaxy Fit3 má vo výbave viac ako 100 režimov cvičenia a bezpečnostné funkcie na rozpoznanie pádu a SOS funkciu, ktoré vám môžu v niektorých situáciách doslova zachrániť život. Je výborné, že sa tieto bezpečnostné funkcie postupne presúvajú zo smart hodiniek aj do segmentu lacnejších fitnes náramkov.

Bezkontaktné platby, zabudované GPS a Bluetooth telefonovanie však od nového Galaxy Fit3 nečakajte. Tieto funkcie chýbajú. Potešia však funkcie na prepojenie so smartfónom, ako je ovládanie hudby, vzdialená spúšť fotoaparátu, funkcia na nájdete spárovaného smartfónu či automatická synchronizácia spánkového režimu alebo režimu Nerušiť.

Z hľadiska zdravotných funkcií je k dispozícii celodňové meranie tepu, stresu a okysličenia krvi a pokročilá analýza spánku, ktorá je výrazne podrobnejšia v porovnaní s Galaxy Fit2. Nová generácia fitnes náramku od Samsungu ponúka aj rozpoznávanie chrápania, vyhodnocovanie spánkového skóre a spánkový koučing.

Samsung Galaxy Fit3 sa začne predávať od 23. februára 2024 za 64 eur.

Samsung Galaxy Fit3Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Fit3

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit