Problém postihuje všetky hodinky od Samsungu s operačným systémom Wear OS 4.

Samsung patrí medzi najlepších výrobcov Android telefónov a Wear OS hodiniek z hľadiska softvérovej podpory. Jeho najnovšie hodinky Galaxy Watch6 prišli na trh ako prvé s predinštalovaným systémom Wear OS 4 a tento operačný systém už dostali vo forme aktualizácie aj hodinky Galaxy Watch5 (aj na Slovensku) a Galaxy Watch4 (aktualizácia sa postupne sprístupňuje v jednotlivých regiónoch).

Zdá sa však, že operačný systém Wear OS 4 má problém s aplikáciou Gboard – minimálne v prípade Samsung hodiniek s týmto operačným systémom. Na diskusnom fóre reddit sa objavilo niekoľko príspevkov od používateľov, ktorým Gboard nefunguje korektne – klávesnica sa neobjaví na obrazovke hodiniek, hoci by sa mala.

Používatelia hodiniek Samsung Galaxy Watch zaznamenali problém s klávesnicou Gboard vo viacerých aplikáciách, ako je Google Keep, Samsung Reminder, Samsung Alarm, Todoist a TickTick. Odinštalovanie klávesnice vraj nepomáha a tak jediným riešením je prepnutie klávesnice na tú od Samsungu, ktorá je predinštalovaná v hodinkách. Bohužiaľ, Samsung klávesnica nepodporuje diktovanie v slovenčine, Gboard áno.

Problém s Gboard klávesnicou v Samsung hodinkách trvá už niekoľko týždňov, takže pevne verím, že ho Google čoskoro odstráni.

Zdroj: androidcentral, reddit, reddit, support.google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit