Zatiaľ nie je známe, kedy sa táto zmena prejaví.

Samsung patrí medzi najdominantnejších výrobcov inteligentných hodiniek pre smartfóny so systémom Android. Pred viac ako 10 rokmi uviedol na trh smart hodinky Samsung Galaxy Gear, ktoré ponúkali hranatý dizajn. Kórejský výrobca sa však neskôr rozhodol pre tradičný okrúhly dizajn a od roku 2015 predával iba takéto hodinky.

Podľa najnovších informácií portálu sammobile by sa však situácia mohla opäť zmeniť. Sammobile s odvolaním na svoje zdroje uvádza, že Samsung opäť experimentuje s hranatým dizajnom inteligentných hodiniek. Niektoré budúce Samsung hodinky by tak mohli vyzerať ako modernizované verzie modelov Galaxy Gear, Gear 2 či Gear Live.

Sammobile tvrdí, že finálne rozhodnutie zatiaľ nepadlo. Nie je teda známe, či s hranatým dizajnom prídu na trh už Galaxy Watch7 alebo si na takúto konštrukciu budeme musieť počkať dlhšie. Podľa dostupných informácií je však Samsung z hranatého dizajnu nadšený a je veľmi pravdepodobné, že sa zmeny dočkáme.

Bude zaujímavé sledovať, akú stratégiu Samsung zvolí. Či uvedie na trh aj hranatú aj okrúhlu verziu svojich hodiniek so systémom Wear OS, alebo či sa rozhodne použiť dva rôzne operačné systémy. Faktom je, že systém Wear OS by som si po dlhej dobe rád vyskúšal aj v hranatom tele. Apple Watch sú dôkazom, že hranatý displej môže byť pri ovládaní smart hodiniek niekedy výhodou.

Zdroj: sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit