Naznačuje to viacero zdrojov vrátane Samsungu.

Doplnené 25. 5.: Internetom kolujú prvé fotografie očakávaných hodiniek Galaxy Watch Ultra. Fotky a ďalšie detaily nájdete v tomto článku.

Samsung čoskoro oznámi siedmu generáciu hodiniek Galaxy Watch. Ich oficiálne predstavenie sa očakáva v polovici júla, pričom na trh prídu celkovo tri verzie. Základný model a cenovo dostupné Galaxy Watch FE by mali dopĺňať doteraz najprémiovejšie hodinky od Samsungu s názvom Galaxy Watch7 Ultra.

Na sociálnej sieti X.com to prezradil známy leaker Evan Blass, ktorý zverejnil zoznam produktov od Samsungu, ktoré prídu na trh počas najbližších mesiacov. Okrem očakávaného inteligentného prsteňa Galaxy Ring sa v zozname nachádza aj trojica pripravovaných smart hodiniek.

Informácie, ktoré Blass prezradil, potvrdzujú viaceré špekulácie, ale aj oficiálne informácie, ktoré sa objavili na internete v posledných týždňoch a mesiacoch. Samsung začiatkom mája uviedol, že „sa bude snažiť uspokojiť dopyt po zlepšeniach (hodiniek) prostredníctvom nových prémiových modelov. Dá sa očakávať, že tým odkazoval práve na pripravovaný model Galaxy Watch Ultra.

Otázkou však ostávalo, či sa hodiniek Galaxy Watch Ultra dočkáme už tento rok a pod týmto názvom alebo to Samsung vymyslí inak. Špekulovalo sa totiž o celkovo štyroch hodinkách, ktoré by kórejský výrobca mohol oznámiť – okrem cenovo dostupných Galaxy Watch FE a základného modelu Galaxy Watch7 prichádzali do úvahy aj modely Galaxy Watch7 Pro a Galaxy Watch7 Ultra.

Čo ponúknu Galaxy Watch7 Ultra?

Podľa Blassových informácií sa nakoniec dočkáme nových hodiniek Galaxy Watch7 Ultra, ktoré v portfóliu nahradia model Galaxy Watch7 Pro. Dá sa očakávať, že novinka ponúkne niektoré z vlastností modelu Pro, ako je titánové telo, zafírové sklíčko a najlepšia výdrž batérie v segmente hodiniek Galaxy Watch.

Je však možné, že Galaxy Watch7 Ultra dostanú do výbavy aj hranatý dizajn, čím sa ešte výraznejšie odlíšia od ostatných hodiniek rodiny Galaxy Watch, ale aj od zvyšku Wear OS hodiniek.

A čo ďalšie by mali priniesť hodinky Galaxy Watch7 Ultra? Určite by som ocenil presnejší záznam GPS pomocou dvojpásmového čipu a zlepšené zdravotné a športové funkcie. Na to, či sa tak stane, si musíme počkať približne do polovice júla tohto roka.

Zdroj: Evan Blass

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit