TicWatch predstavil nové smart hodinky, vychádzajú zo série TicWatch Pro 5.

TicWatch Atlas sú najnovšie Wear OS hodinky od firmy Mobvoi, ktorá vyrába unikátne smart hodinky s dvoma displejmi. V ich výbave tak nájdete 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov, ktorý dopĺňa FSTN panel. Ten je aktívny v always-on režime počas bežného používania a v režime šetrenia energie. Jeho výhodou je nízka spotreba batérie, vďaka čomu majú hodinky značky TicWatch nadštandardnú výdrž batérie vo svete Wear OS.

TicWatch Atlas kombinujú parametre hodiniek TicWatch Pro 5 Enduro s úplne novým dizajnom a pár novými funkciami. Výrobca tvrdí, že Atlas sú doteraz najodolnejšie hodinky značky TicWatch. Rozdiely v dizajne sú v porovnaní s hodinkami TicWatch Pro 5 viditeľné na prvý pohľad. Z hľadiska uvádzaných certifikácií sa však nič nezmenilo – odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM, vojenská odolnosť podľa MIL-STD-810H.

TicWatch AtlasZdroj: TOUCHIT
TicWatch Atlas

Snapdragon W5+ Gen 1, 2 GB RAM, 32 GB úložisko

TicWatch Atlas majú telo z ocele a zafírové ochranné sklíčko. Ich rozmery sú 52,2 × 47,8 × 12 mm, hmotnosť je 47 gramov. V porovnaní s hodinkami TicWatch Pro 5 (Enduro) sa zväčšilo bočné tlačidlo, ktoré funguje ako otočná korunka a zmenil sa dizajn horného tlačidla.

Komponenty hodiniek sa však nemenili a sú totožné s hodinkami série TicWatch Pro 5. Znamená to, že aj hodinky Atlas využívajú procesor Snapdragon W5+ Gen 1 v kombinácii s 2 GB RAM a 32 GB úložiskom. Batéria má 628 mAh a ponúka výdrž až 90 hodín používania na jedno nabitie v smart režime, resp. 45 dní v tzv. základnom režime s obmedzenou funkcionalitou. Nezmenil sa ani senzor tepu a jednopásmový multi-GNSS čip.

TicWatch AtlasZdroj: TOUCHIT
TicWatch Atlas

Wear OS 4 a nové funkcie

TicWatch Atlas majú predinštalovaný operačný systém Wear OS 4, ktorý nedávno dostali vo forme aktualizácie aj hodinky TicWatch Pro 5 (Enduro). Výborné je, že po novom sú k dispozícii Mapy Google už aj v offline režime.

Novými funkciami, v porovnaní s hodinkami TicWatch Pro 5 (Enduro), sú tzv. heat mapy, ktoré zobrazujú váš pohyb po ihrisku v prípade niektorých vonkajších športov. Pribudli tiež bezpečnostné funkcie, ako je rozpoznanie pádu a aktivovanie SOS správy päťnásobným stlačením bočného tlačidla.

TicWatch Atlas sú už v predaji za 360 eur. K dispozícii sú v dvoch farbách.

Zdroj: TicWatch, vlastné

Prečítajte si aj:

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit