Aplikáciu WowMouse si môžete stiahnuť z obchodu Google Play.

Smart hodinky so systémom Wear OS ponúkajú pokročilé inteligentné funkcie a bohatú podporu aplikácií tretích strán, ktoré si môžete stiahnuť z obchodu Google Play. Najnovším prírastkom je nástroj WowMouse, ktorý premení smart hodinky na Bluetooth myš k počítaču či tabletu.

WowMouse je k dispozícii v obchode Google Play. Do Wear OS hodiniek si ho môžete nainštalovať cez webové rozhranie alebo priamo cez obchod Play v hodinkách – stačí vyhľadať WowMouse.

Aplikáciu som vyskúšal na hodinkách Samsung Galaxy Watch6 Classic. Po jej nainštalovaní a spustení bolo potrebné spárovať Wear OS hodinky s počítačom alebo tabletom cez Bluetooth. Následne sa začal kurzor myši na počítači pohybovať tak, ako som hýbal rukou s hodinkami. V nastaveniach aplikácie WowMouse si môžete nastaviť, či máte hodinky na ľavej alebo pravej ruke.

WowMouse umožňuje pohybovať kurzorom myši a takisto vykonať gesto, ktoré funguje ako stlačenie ľavého tlačidla. Stačí spojiť ukazovák a palec. Rovnakým spôsobom je možné vykonať aj dvojklik. Treba však počítať s tým, že citlivosť kurzora je pomerne vysoká a teda sa vám bude pri ťukaní prstami trochu pohybovať. V nastaveniach môžete tomuto gestu priradiť aj inú funkciu.

WowMouse je zaujímavý nástroj, ktorý stojí za pozornosť a môže nájsť využitie v špecifických prípadoch. Napríklad počas prezentovania alebo v prípade, že počítač pripojíte k televíznej obrazovke a chcete ho na diaľku ovládať. Pokiaľ teda máte Wear OS hodinky, vyskúšajte ho.

Zdroj: Google Play

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit