Ponúkajú unikátnu kombináciu dizajnu a zdravotných funkcií.

Withings je známy výrobca hybridných smart hodiniek. Ide o hodinky s analógovými ručičkami a tradičným dizajnom, ktoré majú vo výbave aj smart funkcie so zameraním najmä na sledovanie zdravia a životného štýlu.

Najnovším prírastkom do rodiny hodiniek ScanWatch je model ScanWatch Nova. Ide o nástupcu hodiniek ScanWatch Horizon, ktoré som testoval a ich recenziu si môžete prečítať TU.

Hodinky Nova si zachovávajú luxusný a odolný dizajn s odolnosťou voči vode na úrovni 10 ATM. Vyrobené sú z nehrdzavejúcej ocele, majú zafírové ochranné sklíčko a dostupné sú v 42 mm veľkosti v troch farbách. Dominantou sú analógové ručičky, avšak hodinky obsahujú aj malý OLED displej (0,63-palcový), ktorý umožňuje pristupovať k smart funkciám a čítať notifikácie.

Withings ScanWatch NovaZdroj: Withings
Withings ScanWatch Nova

Novinkou je meranie teploty

Hlavným zlepšením hodiniek Nova sú nové funkcie, ktoré priniesli ScanWatch 2. Konkrétne ide o nový senzor teploty, ktorý vyhodnocuje zmeny teploty pokožky počas dňa, počas noci a spánku a takisto aj počas cvičenia. Withings tiež pridal ďalšie nové funkcie, ako je upozornenie na nepravidelný srdcový tep počas celého dňa (netreba manuálne spustiť meranie EKG), či vyhodnocovanie variability srdcového tepu počas noci.

ScanWatch Nova okrem toho ponúkajú aj ďalšie funkcie, ako je meranie celodňového tepu, analýza spánku s vyhodnocovaním okysličenia krvi počas noci. K dispozícii je meranie EKG, a to na úrovni ostatných hodiniek s touto funkciou – vyhodnocuje sa fibrilácia predsiení.

Withings ScanWatch Nova ponúkajú aj základné športové funkcie. Majú viac ako 40 športových režimov, avšak zabudované GPS neobsahujú. Dáta o lokalite sa získavajú z pripojeného smartfónu. Výdrž dosahuje až 30 dní, avšak, ako som zistil počas testovania hodiniek ScanWatch Horizon, výdrž výrazne ovplyvňuje nastavenie OLED displeja. Môže sa teda znížiť iba na 10 dní.

Withings ScanWatch Nova sú aktuálne dostupné cez oficiálny web výrobcu za cenu 600 eur.

Withings ScanWatch NovaZdroj: Withings
Withings ScanWatch Nova

Zdroj: Withings

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit